(VIDEO) Asociațiile cultural patriotice se ocupă de refugiații ignorați de statul român și afectați de legea 154/2021

• publicat la: 12 septembrie 2023
(VIDEO) Asociațiile cultural patriotice se ocupă de refugiații ignorați de statul român și afectați de legea 154/2021

„Ca în fiecare an, președinta asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, Daniela Ciută,  a acordat distincții și premii în bani celui mai vârstnic refugiat, anul acesta fiind rândul doamnei Costea Raveica să primească cadourile.”, scrie Buletin de Carei

Practic, unde nu se implică statul român, unde autoritățile statului român nu-și mai fac DATORIA, intervin asociațiile cultural patriotice românești. Refugiații și expulzații români în 1940 și urmașii acestora sunt BATJOCORIȚI și DISCRIMINAȚI de către statul român, un stat ANTINAȚIONAL și TRĂDĂTOR!

Văduviți de indemnizațiile pe care ar trebui să le primească inclusiv URMAȘII refugiaților români, acești cetățeni uitați și ABANDONAȚI din nou, TRĂDAȚI de către statul român (ANTINAȚIONAL), mai sunt băgați în seamă doar de către asociațiile de profil din România.

Președinta asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, Daniela Ciută,  a acordat distincții și premii în bani celui mai vârstnic refugiat, Costea Raveica

Guvernul nu vrea să asigure românilor drepturi egale cu ale minoritarilor. Legea 154/2021 se aplică doar pentru minoritari. Legea nr. 154/2021 pentru modificarea si completarea Ordonanței Guvernului, nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, produce o gravă DISCRIMINARE în România: după ce că indemnizațiile acordate românilor sunt cu mult mai mici decât pentru minorități, statul român pune de câțiva ani în plată doar indemnizațiile pentru minoritari, NU ȘI PENTRU ROMÂNI.

Ca să vă faceți idee asupra DISCRIMINĂRII GRAVE, indemnizațiile acestea acordate de către statul român pentru minoritari, persoane persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, ajung la sume de peste 3.000 sau 4.000 de lei, pe când cele acordate românilor sunt de câteva sute de lei, majoritatea sub 1.000 de lei, fapt ce poate fi probat oricând! Dar statul român (n.r. antiromânesc???) mai face o MIZERIE: nici măcar acele indemnizații mult diminuate românii nu și le mai primesc de cîțiva ani!!!

Răspunsul HALUCINANT al CNCD în urma unei petiții a urmașilor românilor refugiați în urma persecuțiilor ca urmare a Dictatului de la Viena din 1940:

„Persoanele persecutate nu sunt în situații comparabile … nu au suferit consecințe atât de grave ca cele care beneficiază de aceste sporuri” (Răspunsul CNCD la petiția românilor afectați de legea 154/2021)

În ultimele două săptămâni, Glasul.info a publicat o serie de articole care rememorează masacrele îngrozitoare împotriva românilor din Transilvania de Nord după Dictatul de la Viena de la 30 August 1940 și intrarea armatei ungare pe teritoriul României, într-o dezlănțuire nebună de crime și etnocid barbar, un adevărat genocid desfășurat sistematic din primele zile ale lunii septembrie a anului 1940, și nu doar „cu începere de la 6 septembrie 1940” cum prevede această lege imbecilă, care sfidează adevărul istoric și consecințele abandonării cetățenilor români la mila unor barbari de către un stat impotent și incapabil în a-și proteja cetățenii.

Cu milioane de euro ni se bagă pe gât statui ale regilor maghiari, statui sau monumente ale UCIGAȘILOR de români care au însângerat Transilvania cu sânge românesc în vremuri mai apropiate sau mai îndepărtate din istorie! UNDE vreți să ne aduceți, TRĂDĂTORILOR! Înapoi către momentul 30 August 1940?

Glasul.info

Lasati un comentariu