Mesajul Asociațiunii ASTRA Carei de Anul Nou

• publicat la: 31 decembrie 2023
Mesajul Asociațiunii ASTRA Carei de Anul Nou

Încheiem  un an deosebit de important pentru asociațiunea careiană. A fost un an binecuvântat din toate punctele de vedere. Cu toate piedicile ivite în cale, am reușit să marcăm așa cum se cuvine 100 de ani de la înființarea despărțământului ASTRA Carei. Centenarul ASTRA Carei a adunat laolaltă familia ASTRA din toată țara fapt pentru care  le mulțumim.

La Carei s-au aniversat 100 de ani de la înființarea ASTRA, asociație culturală românească. VIDEO

Alese mulţumiri din partea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei  tuturor celor care aţi fost alături de noi, membrilor, colaboratorilor şi susţinătorilor. Niciun efort nu este prea mare când e vorba de neamul tău, de păstrarea tradiţiilor şi valorilor culturale naţionale. Avem o zestre deosebită pe care trebuie să o transmitem intactă  generaţiilor  tinere deci trebuie  păzită cu sfinţenie.

Nu am uitat nici în acest an de aniversările și comemorările personalităților noastre culturale.

Vom continua și în anul care vine demersurile pentru aflarea mormântului membrului ASTRA care a fost  vicarul Romulus Marchiș, luptător pentru drepturile românilor din acest colț de țară și conducătorul delegației românilor careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918. Așa sunt cinstiți la Carei românii care au luptat pentru dreptate și identitate națională.

Solicitarea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei de amplasare a unui catarg cu drapel românesc la Carei este refuzată constant de consilierii UDMR în condițiile  în  care nu au fost solicitate fonduri de la bugetul local. Am asigurat chiar fonduri pentru administrația careiană care  încasează cotă parte din taxa ce ne-a fost solicitată pentru folosirea sălii festive a Liceului Tehnologic Iuliu Maniu cu ocazia marcării Centenarului ASTRA Carei.

Despărţământul ASTRA Carei va continua şi în Anul 2024 seria activităţilor culturale unde  vă invităm  să  ne fiţi alături.

Vă dorim un AN NOU plin de realizări, multă sănătate şi spor în toate!

LA MULŢI ANI 2024!

Vivat, crescat, floreat  ASTRA!

conducerea Despărţământului ASTRA Carei

Lasati un comentariu