Primarul din Moftin a semnat un contract de finanțare pentru un centru de zi destinat copiilor aflați în situații de risc

• publicat la: 13 decembrie 2023
Primarul din Moftin a semnat un contract de finanțare pentru un centru de zi destinat copiilor aflați în situații de risc

Recent, primarul David Gheorghe din Moftin a semnat la București un contract de finanțare pentru proiectul WE CARE – CREAREA CENTRULUI DE ZI EXPLORATORII (CEZEM ), IN COMUNA MOFTIN, SAT DOMĂNEȘTI, destinat copiilor aflați în situații de risc, proiect finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Contractul a fost semnat între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, reprezentat legal de doamna Natalia-Elena INTOTERO, și comuna Moftin în calitate de beneficiar, reprezentată prin primar Gheorghe David.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 2. 148,91 lei.

Se vor finanța mai multe centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie. Cel puțin 10 la sută dintre acestea vor fi în zonele în care comunitatea romilor este mai numeroasă.

Aceste centre sunt gândite să sprijine familia, pe timpul zilei în ceea ce privește creșterea și îngrijirea copilului. Astfel, în centrele de zi, copiii își vor face temele, vor avea activități de recreere, socializare, educație informală, vor primi o masa caldă și vor avea parte, atât ei, cât și părinții, de sprijin consiliere psihologică.

Durata  contractului semnat  este de 13 luni, dar nu mai târziu de 31.12.2024 . Perioada de implementare a proiectului prevăzut în  contract este de 19 luni.

 

În comuna Moftin s-a construit și o modernă Sală de Sport și urmează să fie pusă în practică o altă investiție: extinderea sistemului de alimentare cu apă în localitățile Ghirolt și Istrău.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu