Protest la Prefectura Satu Mare. Urmașii românilor expulzați în 1940 nu au fost lăsați să folosească liftul pentru a ajunge la întâlnirea cu prefectul

• publicat la: 11 ianuarie 2024
Protest la Prefectura Satu Mare. Urmașii românilor expulzați în 1940 nu au fost lăsați să folosească liftul pentru a ajunge la întâlnirea cu prefectul

Miercuri, 10 ianuarie 2024, filiala Carei a Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940 a organizat un protest în fața Prefecturii Satu Mare pentru a solicita eliminarea discriminării la care sunt supuși românii pentru că Legea 154/2021 își produce efectele doar pentru minoritari.

Urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944 au venit din mai multe localități pentru a depune Petiții la registratura Prefecturii și pentru a semnala DISCRIMINAREA la care sunt supuși în țara lor, la fel ca  în perioadele de tristă amintire când aici era stăpânire austro-ungară.

Actualul guvern a amânat pentru a treia oară plata indemnizațiilor cuvenite prin Legea 154/2021 doar pentru urmașii românilor expulzați în 1940. Toți ceilalți beneficiari ai legii amintite  primesc indemnizațiile iar din acest an le primesc mărite cu 13,8%.

GALERIE FOTO

Protestul a început cu intonarea Imnului de Stat după care cei prezenți și-au manifestat indignarea pentru discriminarea la care sunt supuși.

Români din satele Horea, Marna Nouă, Ianculești, Lucăceni, Traian, Boghiș, Scărișoara Nouă dar și din Carei, Negrești și Satu Mare au venit cu pancarte și vuvuzele cu care și-au manifestat revolta pentru discriminarea la care sunt supuși în țara lor.

Un grup de protestatari a fost primit la o întrevedere cu prefectul Radu Roca și directorul de cancelarie Radu Iancu. Aceștia au interzis accesul presei la discuții precum și orice  înregistrare video. Doar consilierul prefectului, Florin Mureșan, a avut voie să facă poze.

Solicitarea principală a fost inițierea unei rectificări bugetare prin care să se aloce fonduri caselor județene de pensii pentru a se plăti indemnizațiile și pentru urmașii românilor expulzați în 1940.

Prefectul a promis că va face un raport către conducerea guvernului în baza Memoriului depus de Asociație la registratura  Prefecturii.

Nici în instituția care reprezintă guvernul în teritoriu românii nu au fost tratați cu respect ci au avut parte de  o altă umilință: un jandarm tânăr a împiedicat folosirea liftului până la etajul trei unde era sala de ședințe pe motiv că nu se pot urmări cei care urcă dacă folosesc liftul. De noaptea minții!

Așa tratează românii cei care sunt plătiți din taxele  și impozitele adunate de la români! Cât credeți că vă mai suportăm bătaia de joc?!

Peste  o sută de români din cei prezenți au depus Petiții individuale la registratura de la Prefectura Satu Mare prin care cer guvernului o rectificare bugetară de urgență pentru a se restabili EGALITATEA ÎN DREPTURI CU MINORITARII!



În paralel cu protestul de la Prefectura Satu Mare au avut loc proteste la 9 prefecturi din țară pentru punerea în practică a Legii 154/2021 pentru toți beneficiarii ei nu doar pentru minoritari.

Urmașii românilor expulzați în 1940 protestează în toată țara

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 va continua seria protestelor atât la guvern cât și la sediile prefecturilor până când nu se va renunța la DISCRIMINAREA urmașilor românilor persecutați etnic în 1940-1944 și se va acorda indemnizația cuvenită prin Legea 154/2021.

.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu