Deputatul Cozma solicită premierului răspuns scris privind neaplicarea Legii 154/2021 și pentru români

• publicat la: 1 februarie 2024
Deputatul Cozma solicită premierului răspuns scris privind neaplicarea Legii 154/2021 și pentru români

Anul 2024 a început în forță pentru Asociația românilor expulzați și refugiați în 1940. Guvernanții și majoritatea parlamentarilor au decis ca să mențină DISCRIMINAREA românilor așa că Legea 154/2021 se aplică în continuare doar pentru minoritari.

În timp ce minoritarii stau liniștiți la casele lor, la căldură, românii au ieșit să lupte pentru drepturile lor, pentru a obține egalitatea în drepturi cu minoritarii din țara lor. DE PARCĂ AM FI ÎN PERIOADA IMPERIULUI AUSTRO-UNGAR SAU A UNGARIEI HORTYSTE .

În data de 10 ianuarie 2024 s-a protestat în fața Prefecturii Satu Mare iar în 18 ianuarie s-a făcut deplasarea la București pentru un protest în fața Guvernului. Vizita primului ministru Ciolacu la Satu Mare din data de 27 ianuarie nu a fost făcută publică pe pagina Guvernului așa cum au fost făcute vizitele de la Baia Mare și Oradea. Fapt ce demonstrează că premierul nu consideră că Satu Mare face parte din România.

Premierul Ciolacu a fost primit la Satu Mare de Asociația românilor expulzați și refugiați în 1940 cu lozinci anti DISCRIMINARE și cu solicitări de punere în aplicare a Legii 154/2021 și pentru români. La întâlnirea cu președinta filialei Carei a asociației i s-a înmânat  o carte despre viața românilor sub administrația hortystă din 1940-1944 și un Memoriu.

E oficial! Premierul Ciolacu a aflat de Legea 154/2021 de la românii din județul Satu Mare

Deși a aflat esențialul despre modul DISCRIMINATOR în care sunt tratați românii prin neaplicarea Legii 154/2021 și pentru ei, premierul nu a mai făcut de atunci nicio referire la situația urmașilor românilor persecutați etnic în 1940 și expulzați din casele lor.

Pentru împrospătarea memoriei sale, deputatul Cozma a redactat o adresă oficială prin care solicită răspunsuri în scris față de perpeturarea DISCRIMINĂRII ROMÂNILOR FAȚĂ DE MINORITARI.

Stimate domnule Prim-ministru,

          Apreciez, în mod deosebit, faptul că în cadrul vizitei pe care ați derulat-o în județul Satu Mare v-ați întâlnit cu reprezentanți ai Asociației Județene  a românilor  refugiați,  expulzați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940, precum și cu urmașii românilor persecutați de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.

Mă bucură faptul că ați promis oamenilor că vă veți interesa și veți identifica motivele pentru care, și în anul 2024, a fost prorogată plata indemnizațiilor pentru urmașii românilor persecutați etnic începând cu anul 1940.

          Așa cum ați constatat și domnia voastră, majoritatea urmașilor românilor persecutați etnic începând cu anul 1940 sunt persoane vârstnice, pentru care acordarea indemnizației nu ar fi numai o reparație istorică, ci și un sprijin pentru real pentru ei la această vârstă.

În acest context, vă solicit, domnule ministru, să precizați dacă ați identificat cauzele prorogării termenului de aplicare a Legii  nr.154 din 4 iunie 2021 și ce măsuri veți dispune.

De asemenea, vă rog să aduceți câteva precizări și la întrebările pe care beneficiarii acestei legi vi le adresează:

  • De ce indemnizaţiile minoritarilor sunt în plată din prima zi, iar românilor li se refuză dreptul la indemnizaţiile câştigate prin lege, deşi ele sunt de 4-5 ori mai mici decât ale minoritarilor?

  • Cum de pentru minoritari statul are fondurile consistente necesare, iar  românii sunt amânați pentru al treilea an consecutiv de la plata drepturilor lor modeste?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Cu înaltă apreciere,

Adrian-Felician COZMA

Deputat PNL

VIDEO. Protest autorizat la Guvern organizat de filiala Carei a Asociației românilor expulzați în 1940

Protest la Prefectura Satu Mare. Urmașii românilor expulzați în 1940 nu au fost lăsați să folosească liftul pentru a ajunge la întâlnirea cu prefectul

 

Lasati un comentariu