Aspecte de fond funciar din Apa, Vama și Carei discutate cu prefectul Roca. Despre cazul Carei niciun detaliu

• publicat la: 6 martie 2024
Aspecte de fond funciar din Apa, Vama și Carei discutate cu prefectul Roca. Despre cazul Carei niciun detaliu

După modelul implementat din 2008 de conducerea exclusiv UDMR a primăriei Carei, Prefectura Satu Mare evită să facă publice informațiile care nu le vor știute de cetățeni deși toate salariile funcționarilor se achită din banul public. Așa că despre întâlnirea de azi de la sediul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare cu reprezentanți ai Primăriilor din Apa , Vama și Carei, respectiv din partea O.C.P.I. Satu Mare s-au oferit detalii doar despre cazurile semnalate de primăriile Vama și Apa.

În cadrul întâlnirii au fost analizat mai multe aspect de fond funciar:
-. pentru cazul ridicat de Primăria Apa a avut loc o discuție între reprezentanții Comisiei Locale de Fond Funciar din Comuna Apa, pe de o parte și reprezentanți din Instituția Prefectului, respectiv din partea O.C.P.I. Satu Mare, pe de altă parte.
S-a analizat și s-a recomandat însușirea unei documentații cadastrale în vederea atestării unui imobil-teren în domeniul privat al comunei în vederea întocmirii unui raport de evaluare ce va face obiectul art. 364 alin. (1) din Codul administrativ.
– pentru cazul prezentat de Primăria Vama a avut loc o discuție între reprezentanții Comisiei Locale de Fond Funciar din Comuna Vama, pe de o parte și reprezentanți din Institutia Prefectului, respectiv din partea O.C.P.I. Satu Mare, pe de altă parte.
S-a analizat pe marginea punerii în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive; situație în care membrii comisiei locale de fond funciar au obligația de a identifica din rezerva UAT-lui terenuri disponibile (în vederea respectării ordinii categoriei de teren, și anume al art. 12 alin. 1 lit. a din Legea nr. 165/2013) ce pot face obiectul unei oferte pentru persoanele reclamante din dispozitivul sentinței civile definitive.
– Pentru cazul prezentat de Primăria CAREI a avut loc o discuție între reprezentanții Comisiei Municipale de Fond Funciar Carei, pe de o parte și reprezentanți din Instituția Prefectului, respectiv din partea O.C.P.I. Satu Mare, pe de altă parte. Atât și nimic mai mult. Ca să nu deranjeze evazionistul dovedit din 2008 care conduce primăria Carei, protejat de toate structurile statului. Doar oamenii de rând  din România au obligația de a plăti taxe și impozite sau datoriile de la bugetul de stat. Dacă ești primar din partea UDMR poți să jonglezi cu legea după bunul plac.

Comunicatul Prefecturii Satu Mare dovedește din plin că unii cetățeni au imunitate dacă fac parte din alianța PSD-UDMR.

 

Lasati un comentariu