La Liceul Teoretic Carei directorul preferă roșu-alb-verde nu și roșu-galben -albastru

• publicat la: 19 martie 2024
La Liceul Teoretic Carei directorul preferă roșu-alb-verde nu și roșu-galben -albastru

Vineri, 15 martie 2024, ca în fiecare an, la Liceul Teoretic Carei s-a marcat ziua maghiarilor de pretutindeni în sala Festivă decorată cu cocarde uriașe rosu-alb-verde, fiecare elev purtând de asemenea cocarde tricolore maghiare.

Nimic deosebit până aici. Doar că de Ziua Națională a României, țara în care se află și Liceul Teoretic Carei, în sala Festivă nu au existat steaguri tricolore românești. Nu au existat nici de Ziua Unirii Principatelor, 24 ianuarie. Profesorii de la secția română ar trebui să ia exemplul colegilor lor de la secția maghiară despre cum se organizează o sărbătoare națională.

Unirea Principatelor marcată la Liceul Teoretic Carei. VIDEO

Directorul Zsido Sandor  nu e deranjat de acest comportament diferit. El își pune doar cocarda maghiară, cea românească îl deranjează se pare. Nici Consiliul de Administrație și nici consilierii locali nu au reacționat față de lipsa steagurilor românești în Sala Festivă de Ziua Națională sau a Unirii Principatelor.

La Liceul Teoretic Carei doar învățătoarele de la ciclul primar mai ridică steagul românesc și le insuflă elevilor dragostea de patrie și neam.

Nimic despre Ziua Națională pe pagina Liceului Teoretic. Program patriotic deosebit al claselor primare

 

Lasati un comentariu