UDMR vrea mandate de 5 ani nu de 4 ani. Guvernul Ciolacu menține UDMR la guvernare

• publicat la: 28 martie 2024
UDMR vrea mandate de 5 ani nu de 4 ani. Guvernul Ciolacu menține UDMR la guvernare

Astăzi, de la ora 11,00, va avea loc la Palatul Victoria o ședință de guvern cu numeroase proiecte de hotărâre, ordonanțe de urgență, note și analize pe agenda de lucru. Există și 5 inițiative legislative din partea unor parlamentari. Niciuna privind o ,,lege 210,, pentru ca  și românii să beneficieze de drepturi egale cu minoritarii, adică românii care sunt urmași ai celor persecutați etnic și expulzați în 1940. Premierul Marcel Ciolacu este încăpățânat de-a dreptul când vine vorba de eliminarea DISCRIMINĂRII românilor și permite ca doar minoritarii să beneficieze de Legea 154/2021.

Una dintre cele 5 inițiative legislative aparține președintelui UDMR, deputatul Kelemen Hunor și grupului UDMR și solicită nici mai mult nici mai puțin decât extinderea mandatelor aleșilor locali de la 4 la 5 ani. Alegeri în 2 tururi nu vor.

Premierul nu a refuzat această inițiativă și o va supune discuțiilor din cadrul ședinței spre deosebire de inițiativa unui deputat neafiliat, Răzvan Lupu de reducere a numărului de secretari și subsecretari de stat. Inițiativa legislativă a deputatului Răzvan Lupu vine în sprijinul celor afirmate de guvern de reducere a cheltuielilor și totuși este refuzată din start adică se specifică….,,guvernul nu susține această inițiativă legislativă,,.

Pentru conformitate, UDMR se află în continuare la guvernare, având numeroși secretari de stat, prefecți și subprefecți în teritoriu.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu