Conflicte la Liceul Teoretic Carei între director și un profesor recunoscut pe plan național. VIDEO

• publicat la: 3 aprilie 2024
Conflicte la Liceul Teoretic Carei între director și un profesor recunoscut pe plan național. VIDEO

Liceul Teoretic Carei nu are  parte de liniște. Campania agresivă dusă împotriva profesorului de matematică Traian Tămîian, recunoscut și premiat pentru realizări pe plan național, nu a rămas fără urmări și afectează în primul rând elevii. Directorul școlii este Zsido Sandor care nu a luat notă de trecere la examenul pentru postul de director așa că a mai dat până a luat nota potrivită.

Profesorul Traian Tămîian a renunțat de astăzi la orele suplimentare pe care le are la clasa a XI-A , clasa de unde provine un denunț la adresa sa. Profesorul Tămîian a fost acuzat că acordă meditații elevilor de la clasele la care predă la Liceul Teoretic.

Niciunul dintre ceilalți profesori care se află în aceeași situație, și nu puțini, nu a fost vizat, ceea ce denotă că profesorul român l-a deranjat de fapt pe directorul Zsido care era în conflict de mai mulți ani cu el, refuzând de multe ori acordarea de ore de dirigenție.

Atmosfera nocivă dintr-o instituție de învățământ a luat naștere după nominalizarea consilierului local liberal Nemes Adrian în consiliul de administrație al Liceului Teoretic. Acesta a fost unul dintre cei mai vehemenți atacatori la adresa profesorului Tămîian deși nu are nicio pregătire potrivită unei aprecieri la adresa cadrului didactic recunoscut pe plan național dar are legături de rudenie cu un elev acuzator. Atacurile  lui Nemes Adrian au fost îndeaproape susținute de consilierul primarului udemerist, Szasz Lorand, cel care se ocupă de afacerile sale personale  în timpul programului de la primărie. Echipa Nemes-Szasz l-a atacat constant pe profesorul Tămîian și a menajat oricare alt profesor care acordă meditații la elevii de la clasa la care are ore. Linșajul mediatic la adresa profesorului Tămîian a adus deservicii elevilor care au asistat la un război al directorului împotriva cadrului didactic pe care nu îl poate supune. Consilierul primarului udemerist, Szasz Lorand, a făcut chiar o deplasare la Poliția Satu Mare, la Serviciul Siguranța Școlară, pentru a-l acuza pe profesorul Tămîian. Nu s-au confirmat acuzele. N-a fost să fie pe placul găștii de frustrați care nu au nicio realizare pe plan profesional așa cum are profesorul Tămîian. Szasz, specializat în smuls de buruieni de pe domeniul public și la lustruit papucul politicianului care îi dă un loc  de muncă, nu a avut nicio intervenție la Poliție atunci când un cadru didactic  de la Liceul Teoretic  a fost agresat fizic de un elev  de la secția maghiară.

Din păcate, nici Inspectoratul Școlar Județean nu a gestionat potrivit incidentul și a convocat  o ședință la Teatrul Municipal Carei în 20 februarie 2024 pentru a afișa  pe un panou care sunt prevederile legii și sancțiunile pentru profesorii care acordă meditații elevilor de la clasa la care predau. De parcă profesorii nu ar fi putut citi aceste prevederi legale acasă, în tihnă. A fost atunci o isterie de tip bolșevic la Teatrul Municipal Carei…,,O sesizare, chiar și anonimă trebuie luată în considerare,, min.8,05...spunea Cziprok Andrei.

Așa a ajuns starea învățământului din ziua de azi sau când vrei să faci circ ca să acoperi corupția din administrația careiană. Urmăriți atmosfera din sală…niciun cadru didactic nu a îndrăznit să spună ceva.


.


..

.


..

Buletin de Carei

Un profesor careian invitat la Tabăra de Matematică din Satu Mare pentru pregătirea elevilor olimpici

 

Lasati un comentariu