Profesorul Traian Tămîian a contestat în instanță sancțiunea emisă de Liceul Teoretic Carei

• publicat la: 19 iunie 2024
Profesorul Traian Tămîian a contestat în instanță sancțiunea emisă de Liceul Teoretic Carei

Astăzi a avut loc la Tribunalul Satu Mare prima înfățișare din procesul deschis de profesorul Traian Tămîian împotriva deciziei de sancționare a sa emisă de conducerea Liceului Teoretic Carei. Profesorul Traian Tămîian este autor de culegeri de probleme, membru în comitetul de redacție al Gazetei Matematice, recompensat cu Diploma de Onoare în 2012 din partea Societăţii de Ştiinte Matematice din România.

Profesorul Traian Tămîian  predă matematică elevilor de la Liceul Teoretic Carei și este  dublu licenţiat, absolvind Facultatea de Mecanică Timişoara şi Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Profesorul Tămîian a fost acuzat că acordă meditații elevilor de la clasele la care predă la Liceul Teoretic.

Niciunul dintre ceilalți profesori care se află în aceeași situație, și nu puțini, nu a fost vizat, ceea ce denotă că profesorul român l-a deranjat de fapt pe directorul Zsido care era în conflict de mai mulți ani cu el, refuzând de multe ori acordarea de ore de dirigenție.

Decizia de sancționare a merituosului profesor de matematică Traian Tămîian a fost contestată în instanță de către acesta. La data de 4 iulie 2024 se va pronunța decizia Tribunalului Satu Mare. Nu se exclud presiuni așa cum se procedează când e vorba de sancționarea unui român cu rezultate deosebite sau a apărării amplasamentului vreunei statui românești. Din partea Liceului Teoretic Carei nu s-a prezentat nimeni. Directorul Liceului Teoretic Carei, Zsido Alexandru, nu a luat notă de trecere la examenul pentru funcția de conducere și a tot ,,insistat,, până a obținut nota de trecere.

 

Buletin de Carei

Un profesor careian invitat la Tabăra de Matematică din Satu Mare pentru pregătirea elevilor olimpici

Conflicte la Liceul Teoretic Carei între director și un profesor recunoscut pe plan național. VIDEO

Lasati un comentariu