Antiromânism. La data de 19 mai 1849 maiorul Hatvani decide ca răzbunare, executarea prizonierilor români, inclusiv femeile şi copiii

• publicat la: 19 mai 2024
Antiromânism.  La data de 19 mai 1849 maiorul Hatvani decide ca răzbunare, executarea prizonierilor români, inclusiv femeile şi copiii

Românii au avut parte de grele suferințe de-a lungul istoriei acestui popor. Vremelnicii cotropitori ai teritoriilor românești, locuite de populația majoritar românească, au jefuit bogățiile naturale, au folosit ca forță de muncă poporul băștinaș și au aplicat pedepse barbare celor care s-au răsculat și au cerut drepturi egale cu minoritarii. Tragerea pe roată a românilor Horea și Cloșca este doar unul dintre exemplele de barbarism în stare pură aplicat de administrația maghiară românilor care își cereau drepturile.

Astăzi, sub atenta supraveghere a premierului Marcel Ciolacu, românilor li se refuză egalitatea în drepturi cu minoritarii așa că Legea 154/2021 se aplică doar pentru minoritari nu și pentru români! Dovadă că nu avem încă la conducere români. Unul dintre cei mai viteji luptărori români pentru drepturile poporului și pentru păstrarea identității naționale a fost AVRAM IANCU. Dușmanii poporului român se tem până și de amintirea sa, de manifestările comemorative dedicate vrednicului luptător Avram Iancu.

Simpla pomenire a numelui său în articole atrage reacții antiromânești din partea unor  minoritari. Consilierul primarului udemerist din Carei, Boros Erno, spunea  în 2013 că Avram Iancu ar trebui judecat de un Tribunal internaţional pentru crime împotriva umanităţii şi că e necesar să se facă dovada dacă este criminal sau Erou Naţional.

Un consilier al primarului pierde procesul împotriva Buletin de Carei

Din 2008 se refuză la Carei existența unui reprezentant al românilor în conducerea orașului. Procesul de deznaționalizare este tot mai agresiv de la an la an și se induce în mentalul minoritarilor faptul că românii au fost  agresori în condițiile  în care Transilvania a fost sub administrație maghiară, românii fiind lipsiți  de cele mai elementare drepturi. Românii au reacționat doar la atrocitățile săvârșite de maghiari mai ales sub conducerea maiorului Hatvani sau mai târziu, a lui Horty.

La data de 19 mai 1849 Avram Iancu  decidea să se dea atacul general asupra Abrudului. Dezamăgit de înfrângere, maiorul Imre Hatvani decide ca răzbunare, executarea prizonierilor români, inclusiv femeile şi copiii.

Înainte de a pleca din Abrud, maiorul Hatvani mai face încă o nouă atrocitate: decide executarea a 88 de prizonieri  români, inclusiv femeile şi copiii, într-o încercare de răzbunare în urma înfrângerilor rușinoase suferite împotriva românilor.

integral pe glasul.info

 

Lasati un comentariu