Expoziție aniversară Monica Mocianu

• publicat la: 7 mai 2024
Expoziție aniversară Monica Mocianu

O fiică a Careiului, Monica Mocianu, expune la ceas aniversar o parte din creațiile sale  în perioada 14 mai – 23 mai 2024, la castelul din Carei.

,,Iubitorii de arta, foștii colegi, prietenii și cine dorește sa viziteze Castelul din Carei sunt invitați să viziteze și aceasta expoziție aniversară la 70 de ani de viață pe care i-am împlinit alături de șevalet, planșetă, stereomicroscop în atelier și laboratorul de restaurare textile… Vă astept cu drag, intrarea este liberă,, anunță artistul plastic Monica Mocianu.

Artistul careian  Monica Mocianu este un artist complex, cu lucrări deosebite expuse în diverse expoziţii atât în țară cât și în străinătate.

Fiică a artistului careian Valer Mocianu, Monica Mocianu a urmat cursurile primare şi gimaziale în oraşul natal, Carei.  A absolvit Liceul de Arte din Cluj Napoca şi apoi Institutul de Arte Plastice ,,Ion Andreescu,,  ca şefă de promoţie.

În 1993 devine restaurator bunuri patrimoniu cultural şi naţional pe suport textil la Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, iar din 2005 este expert restaurator la aceeaşi prestigioasă instituţie.

Primele expoziţii le-a avut încă din perioada studenţiei: Expunere de grup studenţesc la Frankfurt pe Main şi la „Casa Matei” în Cluj-Napoca (1976), Expunere de grup „Primăvara Studedenţească” şi Expoziţia absolvenţilor de Arte Plastice şi Decorative în 1977, Expunere personală la Atelierele „Aurel Vlaicu” Cluj-Napoca (1978), la Salonul de Artă Decorativă a Municipiului Bucureşti (1979-1981), T.I.B. – Pavilionul Industrie Uşoară şi Expoziţia tinerilor platicieni din Bucureşti (1981), Expoziţia Republicană (1982). Din 1983 şi până în 1991 a fost o prezenţă constantă la Târgul Internaţional Bucureşti (T.I.B.) la Pavilionul Industria Uşoară. În perioada 1993-1995 la sesiuni de restaurare textilă în Satu Mare, Iaşi, Suceava, apoi Expoziţia permanentă „Restaurări piese textile Palatul Cotroceni (1995-1996), Expoziţia permanentă „Restaurări piese textile Casa G. Enescu” (1994-1995), Expoziţia de restaurare textile „Grădini suspendate” de la Teatrul Naţional Bucureşti – Colecţia Dan Nasta (1996), Expoziţia permanentă de restaurări şi replici piese decorative textile la Palatul Mogoşoaia (1995-1996).

Lucrări ale artistului plastic careian Monica Mocianu au fost expuse în anul 2018 timp de 3 luni la 2 din cele mai importante hoteluri din capitală.

Selecţia lucrărilor semnate Monica Mocianu a aparţinut  Galeriei Elite Prof Art  din Bucureşti iar expunerea a fost asigurată în  colaborare cu  Athenee  Palace  Hotel Hilton / PAINTINGS /şi  Pullman  Wold Trade Center Hotel  Bucuresti.

Monica Mocianu este nepoata unui participant la Marea Unire din 1918 de la Alba Iulia şi anume Demetriu Alunar, învăţător, un lucru mai puțin știut.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu