Fără scaune pentru public și presa neaservită la ședințele de Consiliu Local din Carei

• publicat la: 23 mai 2024
Fără scaune pentru public și presa neaservită la ședințele de Consiliu Local din Carei

Marți, 21 mai 2024, a avut loc la sediul Primăriei Carei o ședință ordinară a CL Carei. Ordinea de Zi a cuprins 28 de puncte, proiecte de hotărâri precum și un punct Diverse. A fost  nevoie doar de 22 de minute pentru a da citire denumirilor proiectelor, a consulta comisiile de specialitate și a activa mașina de vot care a funcționat ca unsă. De la decesul administratorului public Beko Tamas, nimeni nu mai intervine cu detalii legate de proiectele cu tematică economică deși face act de prezență directorul economic Gindele Emese, soția consilierului județean Gindele Emeric.

Spre deosebire de alte ședințe de Consiliu Local, ședințe publice de altfel, în sală nu au existat scaune pentru public sau presa independentă.

În aceste condiții, am folosit pe post de scaun o masă pe care am tras-o de lângă ușa de intrare.

După 10 minute de la începerea ședinței, a intrat în sală careianul Roth Sandu care avea pe Ordinea de Zi un proiect prin care solicita drept de servitute. I-am oferit un loc de șezut pe masă dar de această dată, juristul Claudiu Ursulescu a fost atent și i-a oferit locul până s-a dus după scaune.

 

În tot acest timp, consilierii au păstrat atmosfera de acvariu specifică ședințelor de CL de la Carei dar ei între ei discutau, își arătau imagini de pe telefoanele mobile sau trimiteau mesaje.

S-au aprobat o sumedenie de artificii mobiliare și execuții bugetare din 31 martie 2024. Procese Verbale de la ședințele trecute nu s-au supus aprobării.

Pe pagina oficială a Primăriei Carei sunt  în continuare interzise comentariile așa cum sunt interzise și audiențele cu cetățenii de 16 ani, totul cu acordul tacit al Guvernului și reprezentanților guvernului în teritoriu.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu