La Carei va avea loc Festivalul interjudeţean de teatru pentru elevi „Ioana Cîcu” ediția a VIII-a

• publicat la: 8 mai 2024
La Carei va avea loc Festivalul interjudeţean de teatru pentru elevi „Ioana Cîcu” ediția a VIII-a

Liceul Teoretic Carei organizează cea de-a VIII-a ediție a Festivalului interjudețean de teatru pentru elevi IOANA CÎCU. 

Festivalul a fost conceput ca un omagiu pentru cea care a fost un dascăl de valoare al  instituţiei, contribuind prin activitatea sa didactică la conturarea şi menţinerea unui mediu profesional care îmbină perfect sensibilitatea artistică şi rigoarea demersului didactic.. Prin intermediul lui se urmăreşte cultivarea în rândul elevilor a dorinţei de a participa la manifestări cultural-artistice desfăşurate în şcoală şi în comunitate, educarea tinerilor pentru formarea unui comportament adecvat în sălile de spectacole, atât în calitate de spectator, consumator al actului cultural, cât şi în postura de creator al acestuia, dezvoltarea spiritului de echipă şi de cooperare între elevi, precum şi promovarea artei teatrale în vederea lărgirii orizontului cultural al elevilor.

Festivalul reprezintă o oportunitate oferită elevilor de a se cunoaşte şi de a se întâlni cu alte trupe de teatru similare lor, din alte oraşe. Astfel se creează premisele unui dialog sincer şi creativ, care va demonstra că arta scenică nu cunoaşte limite culturale, lingvistice, etnice sau profesionale.

La ediția din acest an vor  evolua trupe de elevi din toate colțurile țării ca un omagiu adus acestei arte vii, ca o mărturie a perenității ei. Ce e frumos nu piere niciodată!
Sponsor principal al evenimentului: SC Ardealul SA Carei.
Trupe participante la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului interjudețean de teatru pentru elevi ”Ioana Cîcu”, 18 mai 2024, Teatrul Municipal Carei

LICEU

Clubul de teatru LTCD din Moldova Nouă, jud. Caraș-Severin – ”Apartamentul 22” de Saviana Stănescu; ”Riscurile celebrității” de Mark Twain

Trupa TincART din Tinca, jud. Bihor – ”Cerere în căsătorie” de A.P.Cehov

Trupa Noi în lumină din Marghita, jud. Bihor – ”Chirița în provinție” de V. Alecsandri

Trupa Les Rigolos din Marghita, jud. Bihor – ”Les espions de l’espace” de Luc Boulanger

Trupa ArTeen – ”Sânziana și Pepelea” de V. Alecsandri

Trupa Scara din Finișel, jud. Cluj – ”Poveste de contrabandă” de I.L.Caragiale

Trupa de la Liceul ”Octavian Stroia” din Cluj- Napoca – ”Fabule și povești cu tâlc” de La Fontaine

GIMNAZIU

Trupa Vector in fabula din Turda, jud. Cluj – ”Taxa per capita feat Un pedagog de școală nouă”

Trupa I.L.Caragiale din București – ”Două loturi” de I.L.Caragiale

Trupa Asociației culturale Poiana – ”O soacră” de I.L.Caragiale

Trupa Fantasticii din Satu Mare – ”Take, Ianke și Cadâr” de V. I. Popa

Trupa ABC din Pișcolt – ” Viața ca o poveste” de Sânziana Popescu

Ioana Cîcu

Ioana Cîcu s-a născut la 19 ianuarie 1946 în Roșiori de Vede, județul Teleorman. A absolvit Liceul Mihai Eminescu din Satu Mare în 1964 ca șefă de promoție, fiind olimpică națională la limba și literatura română. A urmat cursurile Universității București, Facultatea de Filologie, pe care le-a absolvit în 1969. A fost apoi profesor cu gradul I din 1992 și a avut la activ mai multe cursuri de specializare. A fost director la Liceul Teoretic din Carei în perioada 1.04.1998- 1.04.2002.

A avut numeroase colaborări la publicații județene. A recenzat volume de versuri ale poeților Grigore Scarlat, Dumitru Zimmerman, Gabriel Rațiu și Anton Horvath. A coordonat ziarul Liceului Teoretic Carei „Teoretic Expres” și a fost colaborator al ziarului Buletin de Carei.

În data de 1.12.2000 i s-a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în gradul de Cavaler (decretul 525, Brevet SC nr.308.)

Teatrul a fost una dintre pasiunile sale și în perioade distincte a coordonat cercurile de Teatru ale Liceului Teoretic. A făcut parte din una dintre puținele trupe de teatru pentru amatori din Carei, la mijlocul anilor 80.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu