Guvernul antiromân de la București vrea să acorde refugiaților ucraineni dreptul de a deveni cetățeni români! Pentru români nu se aplică Legea 154/2021

• publicat la: 11 iunie 2024
Guvernul antiromân de la București vrea să acorde refugiaților ucraineni dreptul de a deveni cetățeni români! Pentru români nu se aplică Legea 154/2021

Guvernul PSD-UDMR-PNL le va acorda refugiaților ucraineni dreptul de a deveni cetățeni români! Un  proiect de lege adoptat în ultima ședință de Guvern prevede că orice refugiat care a locuit pe teritoriul României pe o perioadă de minim 3 ani va avea dreptul să obțină cetățenia română.

Începând cu anul 2022, pe teritoriul României au optat să rămână peste 150.000 de ucraineni, subvenționați foarte generos de către autoritățile statului român care în alte cazuri îl iau pe NU în brațe spunând că nu sunt bani nici pentru alocațiile copiilor români (n.r. pentru copiii ucraineni sunt și chiar niște alocații foarte generoase), nici pentru pensii, salarii, educație, sănătate, etc.

Premierul Marcel Ciolacu refuză să aplice Legea 154/2021 și pentru români pe motiv de probleme bugetare dar pentru străini se gpsesc mereu fonduri.

“Problematica acordării cetățeniei este una ce vizează securitatea națională date fiind implicațiile şi provocările generate de actualul context de securitate, atât la nivel regional, cât şi la nivel global. Având în vedere starea de volatilitate securitară în anumite zone ale globului, cu efecte dificil de cuantificat în mediul cetăţenilor străini solicitanți de cetățenie, precum şi migraţia ilegală generată de această stare de incertitudine securitară, raportat la categoriile de persoane beneficiare ale unei forme de protecție internațională proiectul prevede facilitatea reducerii termenelor de ședere exclusiv cu privire la persoanele care au dobândit statut de refugiat”

nota de fundamentare a proiectului de act normativ

O altă măsură este aceea de a nu mai acorda cetățenia română pentru cetățenii străini care investeau în România o sumă de peste 1.000.000 de euro, măsură solicitată de către Comisia Europeană. Altfel spus, CE ne cere să renunțăm la investitori, dar în schimb să acceptăm încetățenirea refugiaților. Schimb de populație mascat, adică încălcarea flagrantă a Articolului 3 din Constituția României, alineatul 4:

“(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

Constituția României

sursa Glasul.info

Lasati un comentariu