Schingiuirea limbii române la Primăria Carei

• publicat la: 18 iunie 2024
Schingiuirea limbii române la Primăria Carei

Angajarea unui analfabet funcțional ca și consilier al primarului a dat speranțe și altora care nu stăpânesc limba română dar vor să fie angajați la o organizație guvernamentală.

Pe pagina  oficială a Primăriei Carei a apărut un text scris în limba română care denotă că nu toți angajații cunosc la  nivel avansat limba română, limba oficială a țării în care încasează salarii.

Fiind o instituție guvernamentală, Primăria Carei ar trebui să respecte limba oficială a României și nu să o schingiuiască. Oare ce părere are reprezentantul guvernului în teritoriu, Instituția Prefectului Satu Mare? Sau alianța politică cu UDMR e mai presus de respectarea limbii române la Satu Mare?

,,Urmează câteva zile când temperatura va urca peste 35 grade C și vă recomandăm să evitați expunerea direct la soare între orele 11 și 17, hidratarea corespunzătoare, folosirea spațiilor verzi existente în centrul orașului în apropierea fântânelor arteziene și a cișmelelor stradale funcționale din grădina castelului Karolyi.

Primăria Carei organizează două puncte de prim ajutor la sediul instituției, în sala mare de ședințe, respectiv în holul de intrarea în castelul Karolyi,,.

Din puțul gândirii conducerii exclusiv UDMR de la Primăria Carei pe vreme de caniculă

Buletin de Carei

Lasati un comentariu