UDMR Carei incită ca pe vremea ocupației hortyste!

• publicat la: 6 iunie 2024
UDMR Carei incită ca pe vremea ocupației hortyste!

Disperați probabil că nu mai pot amăgi lumea cu aberații și minciuni în timpul campaniei electorale, nici pe maghiarii intelectuali și realizați pe plan profesional care nu au acces la statutul de candidat, conducerea udemeristă din Carei promovează mesaje radicale, extremiste, ce aduc aminte de perioada de ocupație hortystă din 1940-1944.

,,Să NU lăsăm loc naționaliștilor extremiști!,, apare scris  pe pagina UDMR Carei.

,,Să alegem ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple!,,

Adică prezența steagurilor românești pe domeniul public  este extremism? Solicitarea unui discurs în limba română într-un oraș românesc este extremism?

Vă dați seama ce ne așteaptă cu astfel de oameni la conducere?

 

UDMR Carei promovează mesaje EXTREMISTE și nu mai vrea ca românii să poată flutura pe domeniu public steagurile românești în România! Nu mai vor ca să avem dreptul de a lua atitudine  împotriva abuzurilor administrației udemeriste care aduce la Carei o președintă ce grațiază pedofili și care să asiste la dezvelirea unei statui care nu avea avizele legale!

Ni s-a adus  la Carei o președintă care se poza în mijlocul României lângă o bornă vopsită în culorile Ungariei și UDMR Carei vrea ca românii să nu ia atitudine pe fondul indolenței structurilor actuale ale statului și ale politicienilor aserviți.

Un președinte de stat responsabil care vine în vizită oficală depune  flori la un monument de eroi din țara respectivă dar Katalin Novak a sfidat românii și nu s-a comportat responsabil!

Părinții și bunicii noștri au avut parte în 1940 de teroarea hortystă, de obligativitatea renunțării la limba română pentru cei care vroiau să rămână în casele lor. A fost interzisă orice exprimare în limba română pe pământurile noastre românești. Școli închise, români expulzați din casele lor. Nici la ora actuală nu plătește statul ungar pentru pagubele și suferințele românilor din nordul Ardealului iar UDMR Carei vrea ca românii să nu mai iasă cu steaguri tricolore pe domeniul public din Careiul românesc?

Vă dați seama ce ne așteaptă dacă ei vor conduce din nou?

Pe 12 aprilie 2023 românii au fost umiliți și desconsiderați de tandemul Kovacs-Keizer care nu au asigurat traducerea în limba română a discursului președintei Ungariei! Muzica ambientală a fost EXCLUSIV în limba maghiară! Candidata UDMR aplauda frenetic!

Sfidarea și bătaia de joc au fost cu atât mai mari cu cât data stabilită pentru ceremonia extremistă a fost în Săptămâna Mare a creștinilor români!

Cum veți face ca să nu se mai întâmple din moment ce noi nu renunțăm la steag și la identitatea românească cu tot ce presupune aceasta? Așa cum a procedat Horty? Ne așteaptă și pe noi expulzări și suplicii?

Îndemnați maghiarii ca să nu se mai întâmple ca românii să ia atitudine? Nicio șansă!

Părinții și bunicii noștri s-au jertfit  în 1940 pentru ca noi să rămânem români în casa noastră, au îndurat atrocități de neimaginat pentru o minte normală dar nu au renunțat la identitatea lor. Au suferit, au luptat dar nu au renunțat.

Acesta este respectul reciproc de care faceți caz? Interzicerea steagurilor românești pe domeniul public? Interzicerea adunării românilor pe domeniul public?

Daniela Ciută

Lasati un comentariu