VIDEO. Eroii neamului au fost cinstiți la Carei. Clopotele bisericilor au tăcut la ora 12,00

• publicat la: 14 iunie 2024
VIDEO. Eroii neamului au fost cinstiți la Carei. Clopotele bisericilor au tăcut la ora 12,00

Direcția de Cultură Carei a organizat ieri marcarea Zilei Eroilor la Monumentul Ostașului Român, la bustul lui Avram Iancu și la mormintele eroilor din cimitirul central. Din păcate, clopotele bisericilor nu s-au auzit la ora 12,00  în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară. Obediența față de conducerea din care nu face parte  niciun român e mai mare decât respectul pentru Ziua Eroilor.

Joi, 13 iunie 2024, de la ora 11,00 au avut loc depuneri de coroane la mormintele eroilor de la Cimitirul Mestereszi, la care au participat alături de organizatori, reprezentanți ai asociațiilor cultural-patriotice din Carei, precum și elevii clasei a VI-a B de la Liceul Teoretic Carei, însoțiți de prof. Monica Mădăras, care au depus flori la morminte.

GALERIE FOTODe la ora 12.15, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român, a avut loc un moment omagial care a început cu intonarea Imnului Național, după care a avut loc un Parastas în memoria eroilor neamului.Au luat cuvântul: Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei și lt. colonel (r) ing. Zorin Platec – reprezentantul Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” și președintele Asociației Județene a Veteranilor de război, după care au fost depuse coroane din partea: Primăriei Municipiului Carei, Subunităților Ministerului Afacerilor Interne, Asociației Rezervistul Militar Carei, PSD Carei, PNL Carei, Forța Dreptei Carei, Asociației Unirea 2009 Carei, Asociațiunii ASTRA Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei și Societății cultural-patriotice Avram Iancu din Carei.La final, a avut un scurt moment de poezie susținut de către Daniela Ciută și Mihai Pintea, precum și muzică patriotică cu Andreea Abrudean și Claudia Silaghi, pregătite de prof. Adrian Pașca.

De la ora 13.00, la Bustul lui Avram Iancu, a avut loc un scurt moment comemorativ în cinstea marelui Erou Național, în cadrul căruia Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei a evocat personalitatea lui Avram Iancu, după care a avut loc o rugăciune de pomenire a marelui erou.


..


Evenimentul, organizat la 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, s-a încheiat cu depuneri de coroane din partea: PSD Carei, PNL Carei, Rezervistul Militar Carei, Unirea 2009 Carei, Asociațiunea ASTRA Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei, Societatea cultural-patriotică Avram Iancu din Carei și Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Carei.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Centrului Cultural Carei.

Au lipsit cu desăvârșire actualul și viitorul primar, tatăl și fiica de la UDMR precum și AUR Carei. La bustul lui Avram Iancu nu au mai ajuns nici cei de la Forța Dreptei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu