Careieni la “Românii au talent”

• publicat la: 3 aprilie 2011
Careieni la “Românii au talent”

Trupa  Rap Style formată din Lantos Lorant şi Ritli Harald a participat la de-acum binecunoscutul concurs “Românii au talent”.  Cei doi tineri careieni au  smuls  doi de “DA” din partea juriului dar şi ropote de aplauze din partea publicului. Cum au reuşit această performanţă, ne-au povestit chiar ei.

În luna august a anului 2010, Lorant i-a propus colegului de trupă să îşi încerce norocul la concursul “Românii au talent”

“Am renunţat la mare pentru a merge la preselecţie la Cluj. Erau peste 2000 de particianti. Într-un final am rămas 80-100. Am fost rechemaţi la sfârşitul lui august şi am primit doi de “DA” şi un “NU” de la Mihai Petre”, a povestit Harald.

Dansul prezentat în faţa juriului a vrut să exprime haosul din ţară, să ironizeze comportamentul unor oameni din ziua de azi, care încearcă orice pentru a fi în centrul atenţiei.

“La concurs am avut amândoi  emoţii foarte mari, chiar cele mai mari pe care le-am simţit vreodată decând am păşit pe o scenă. O parte erau din cauza juriului, iar alta datorită camerelor de luat vederi, când am conştientizat că ne vede o ţară înteagă. Pentru mine emoţiile înseamnă respect pentru public, fără emoţii nu se poate realiza un act artistic. Pavel Bartoş şi Smiley s-au amuzat  de costumaţia  mea (rochiţa), dar după ce am intrat în scenă au înţeles rolul acesteia.

Juriul a fost destul de primitor, a încercat să ne încurajeze. La început Mihai  Petre a afirmat că suntem chiar simpatici. Dar nu renunţăm, o să încercăm din nou anul următor”relateaza optimistul Harald.


Ritli Harald a început să danseze de la vârsta de 5 ani, dansuri de societate alături de Pavaluc Raluca la Casa de Cultura, iar de la 13 ani  a păşit în lumea dansului  hip-hop alături de Lantoş Lorant prin trupa Rap Style.

Harald este elev în clasa a X-a profil mate-info la Liceul Teoretic Carei şi are rezultate deosebit de bune la învăţătură. Doreşte să danseze în continuare şi să devină medic stomatolog.

“Părinţii mă încurajează, sunt încântati de faptul că dansez, dar cu conditia să nu neglijez învăţătura. Prin intermediul dumneavoastră vreau să le mulţumesc pentru că mă susţin moral şi financiar în tot ceea ce fac” a declarat pentru Buletin de Carei, Harald.

Lantos Lorant ne-a precizat, printr-un interviu telefonic că dansează hip-hop de când avea doar 5 ani, vreme la care era atras şi de break-dance: “De trei ani dansăm împreună cu Harald. Am mai participat împreună şi la alte concursuri, iar anul trecut am câştigat locul I la hip-hop, în concursul Mega Dance II 2010. Anul trecut am ţinut cursuri de hip-hop la Casa de Cultură – “Hip-Hop Sumer edition” . Când am terminat, am participat la concursul de  la August Fest, după care ne-am înscris la “Românii au talent”. Desigur, am avut mari emoţii, dar am trecut peste ele. Anul viitor ne vom înscrie din nou cu un nou dans, o nouă temă”

Lantos Lorant are 21 de ani, este în prezent student în anul II la Facultatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, secţia Grafică. Pe lângă aceasta,munceşte  part time la standul de caricaturi şi portrete de la Polus Center Cluj şi are un contract cu Alia Model – coregrafie pentru mai multe stiluri de dans.

La vară doreşte să realizeze a doua “Hip-Hop Sumer Edition” la Carei şi la Cluj. “Părinţii mei sunt la Carei, mă susţin total în tot ceea ce fac (nu prea au de ales) şi le multumesc mult pentru asta” menţionează Lorant.

redactia

comentarii

de sany la 6 aprilie 2011 - 11:03

nu au avut nici o treaba da macar au avut curaj sa PARTICIPE ..fayn

de sany la 6 aprilie 2011 - 11:04

nu au avut nici o treaba da macar au avut curaj sa PARTICIPE ..fayn ………………

Lasati un comentariu