Profesorul Ioan Ciarnău de la Andrid a prezentat o lecţie de istorie altfel la aniversarea Unirii Principatelor Române

• publicat la: 23 ianuarie 2018
Profesorul Ioan Ciarnău de la Andrid a prezentat o lecţie de istorie altfel la aniversarea Unirii Principatelor Române

În cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, azi, 23.01.2018, orele 10, a avut loc la sala Deák Endre a Centrului Cultural Carei, o lecție de istorie altfel cu genericul „Unirea Principatelor Române în contextul Marii Uniri”. În deschiderea evenimentului doamna Corina Nuna, bibliotecar șef, a urat bun venit invitaților apoi l-a prezentat pe invitatul special, istoricul și scriitorul Ioan Ciarnău.

Acesta le-a expus elevilor claselor a IX-a C și a XI-a C, însoțiți de prof. Aurelia Govor și prof. Augustin Moș, contextul istoric în care s-a realizat unirea principatelor românești Moldova și Țara Românească, modul în care ambasadori ai proaspătului stat au obținut recunoașterea internațională a acesteia, precum și importanța momentului istoric pentru realizarea Marii Uniri din 1918. La eveniment a participat și vicepreședintele Consiliului Elevilor Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, eleva Codruța Pop.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Municipală Carei și Direcția de Cultură și Sport Carei cu sprijinul Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu Carei.

Lasati un comentariu