Sume consistente alocate de Guvern pentru Teatrul de Nord Satu Mare și Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”

• publicat la: 14 decembrie 2022
Sume consistente alocate de Guvern pentru Teatrul de Nord Satu Mare și Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”

Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de aproape 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea a 42 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.

În termen de 5 zile de la data publicării prezentei hotărâri, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei virează sumele alocate fiecărei instituții în conturile distincte de venituri ale unităţilor administrativ-teritoriale.
Sumele repartizate se cuprind în bugetele locale prin rectificare bugetară locală.

În județul Satu Mare au beneficiat de fonduri guvernamentale Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” , 838.616,63 lei  și Teatrul de Nord Satu Mare,  3.863.569,66lei.

Cea mai mare sumă alocată a fost de 11.389.203,20 și a revenit Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj Napoca.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu