Uninominalul PDL-Băsescu, o „cacealma”

• publicat la: 14 decembrie 2012
Uninominalul PDL-Băsescu, o „cacealma”

Din 2007, Cotidianul a susţinut neîncetat că promovarea de către Traian Băsescu şi PDL a uninominalului nu a reprezentat altceva decât propagandă portocalie. Vineri s-a recunoscut că a fost o cacealma. Traian Băsescu, atacat în şedinţa PDL.

„Am jucat la cacealma”

În cadrul unei înregistrări din întrunirea la vârf a PDL, dată publicităţii de Antena3 a reieşit clar că promovarea începând din 2007 a sistemului de vot uninominal a fost o „cacealma”. Adevărul – tardiv – a fost aruncat în plenul şedinţei de deputatul Cristian Boureani într-un discurs virulent, ce a semănat mai mult a rechizitoriu. „Am jucat la cacealma”, a spus Boureanu, „am promovat ceva în care n-am crezut”. „Am rămas cu sistemul ăsta electoral pentru că nu am vrut să înghiţim acest rahat. (…) Nu am vrut să mâncăm rahatul pe care l-am împroşcat pe pereţi”.
Boureanu a mai afirmat că s-a ratat şansa de a negocia cu PNL şi PSD: „când am văzut că lucrurile se împut nu am profitat de deschiderea PNL şi PSD care erau deschişi pentru o lege electorală cu vot pe listă”. Reamintim, în 2007 Traian Băsescu sub pretextul
reformării clasei politice a organizat un referendum pentru adoptarea votului uninominal, iar PDL a susţinut uninominalul până în 2011, când nu a mai pomenit de el.

 

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu