Captură de ţigări de contrabandă

• publicat la: 26 februarie 2014
Captură de ţigări de contrabandă

            Patrula mixtă format din poliţişti din cadrul Secţiei 6 Tăsnad şi jandarmi  din cadrul Grupei de Supraveghere Ordine Publica Beltiug , în timpul efectuării supravegherii şi controlul traficului rutier pe DN 1 F , în localitatea Săcăşeni , au oprit în trafic autoturismul marca Volswagen în interiorul căruia se aflau un bărbat şi o femeie. Oamenii legii au trecut la identificarea acestora stabilind  că Gheorghe B. , în vârstă de 38 de ani şi Florica D. de 41 de ani , ambii din judeţul Arad, se deplasau cu autoturismul menţionat anterior  în directia Supur –Tăşnad . 

            Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că aceştia transportau in portbagajul autoturismului 1200 pachete ţigări marca JIN LING, de provenienţă ucraineană, având aplicat timbru cu inscripţia în limba engleză “ FOR DUTY FREE ONLY”,  respectiv un număr total de 60.000 ţigarete ,în valoare totală de aproximativ 12.000 lei .Intrebat fiind de provenienţa ţigărilor bărbatul le-a spus poliţiştilor că le-a găsit într-o parcare situată pe raza localităţii Supur.

            Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată,  autoturismul urmând a fi indisponibilizat. In cauza se efectuează cercetări fată de cei 2 pentru săvârşirea infracţiunilor de „ deţinerea , transportul mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabanda sau sunt destinate săvârşirii acesteia”  şi „ deţinerea de către orice persoana în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 ţigarete „ . Cercetările continuă în cauză.

Lasati un comentariu