Prioritatea numărul unu: utilajele pentru întreţinerea şi reparatul drumurilor

• publicat la: 4 martie 2010
Prioritatea numărul unu: utilajele pentru întreţinerea şi reparatul drumurilor

Administraţia Locală şi-a fixat prioritatea numărul unu în 2010. Aceasta este achiziţionarea de utilaje pentru reparatul şi întreţinerea drumurilor. Suma, ce urmează să fie cheltuită, în acest scop, este de 1.772.212 lei. Ea provine din creditul acontat anul trecut.

Procedurile de cumpărare a utilajelor au început anul trecut, prin colectarea ofertelor, şi, pentru o scurtă vreme, s-a vehiculat şi posibilitatea achiziţionării lor în sistem leasing. În cele din urmă s-a ales varianta achiziţionării directe, iar informaţiile furnizate de Primărie arată că pâna la sfărşitul lunii mai utilajele vor ajunge la Carei.

Printre utilajele ce se vor cumpăra se regăsesc un automăturător, o lamă şi un sistem de împrăştiere a materialului derapant adaptabil al autobasculantă, un buldoexcavator, un miniexcavator, un cilindru compactor, un tractor multifuncţional, o lamă cu înclinare hidraulică, o remorcă de 3,5 tone, cu basculare în trei părţi şi mai multe utilaje pentru întreţinerea şi reparatul asfaltului, precum tăietorul de asfalt, reciclatorul de asfalt sau stropitorul de emulsie şi criblură, un malaxor, o autoutilitară, un tăietor de asfalt şi beton şi o placă compactoare nereversibilă.

Cel mai scump utilaj este buldoexcavatorul, în valoare de 370.800 de lei, urmat de automăturătorul, cotat la 351.960 de lei.

Achiziţionarea acestot utilaje a fost adoptată de Consiliul Local prin hotărârea 95 din 2009.

Speranţele edililor, în ceea ce priveşte reabilitarea drumurilor din municipiu, se leagă de punerea în funcţiune a acestor utilaje.

Paul Sarvadi

comentarii

de viorel la 5 martie 2010 - 10:49

Vor avea consilieri locali cu ce sa isi rez . problemele ..?????? Nu si locuitori orasului care platesc IMPOZITE?

de PRIMARU' la 12 martie 2010 - 21:52

totul din creditul pe care veti plati voi. hi-hi-hi.

de Attila la 14 martie 2010 - 15:01

Suntem un oras al prioritatilor. Totul este prioritar! Intrebarea vine: ce, mama masii, e pe locul doi? Bineinteles, in ordinea prioritatilor…:))

de daciafan la 25 mai 2010 - 09:17

unde sunt utilajele?

Lasati un comentariu