The Freestylers – surpriza Festivalului “Delahoya” 2011

• publicat la: 1 mai 2011
The Freestylers – surpriza Festivalului “Delahoya” 2011

În perioada 20-22 mai 2011, zgomotul maşinilor şi al agitaţiei cotidiene va fi minimalizat de muzica Festivalului Internaţional de Muzică Electronică “Delahoya” , festival care îşi deschide pentru al 15-lea an porţile, în  parcarea mall-ului “Polus Center” din Cluj Napoca.

Ediţia 2011 a Festivalului Internaţional de Muzică “Delahoya” readuce în prim plan muzica break-beat şi nu oricum, ci printr-o prestaţie de excepţie a unui nume de prim rang în lume: The Freestylers.

Cei doi Freestylers vor performa la 4 platane şi 2 mixere live într-un show exploziv pe scena Delahoya.

Iată şi câteva date despre aceste  legende muzicale:

Zguduind cluburile şi petrecerile de peste zece ani deja în toată lumea, TheFreestylers reprezintă încă unul dintre cele mai interesante nume de pe scena muzicală dance. De-a lungul anilor au avut hit-uri in Top 20, au fost capul de afiş la multe festivaluri majore, au vândut peste jumătate de milion de albume. De asemenea,  au întreprins un turneu prin SUA pentru a-l susţine pe Lenny Kravitz fiind în acelaşi timp şi prima trupă care a apărut cu muzică electronică live în cadrul emisiunii legendare de la BBC TV „Top of the Pops”.

Aston Harvey si Matt Cantor abordau două stiluri diferite de muzică atunci când s-au întâlnit în Londra anilor ’90. Aston, un uber-inginer care a activat ca jumatate a proiectului de hardocre breakbeat „Blapps Posse” şi s-a ocupat de crearea unor piese precum  „Buss`it” şi „Don`t Hold Back” – înainte de a se apuca de Definition of Sound, Rebel MC si Dj Rap. Matt Cantor, între timp, a înregistrat cu Andy Gardner de la Plump Dj`s sub pseudonimele Cut`N`Paste şi Strike pentru renumita casă de discuri Freskanova, combinaţia dintre cei doi anunţându-se a fi letală.

Băietii au început să producă piese în care amestecau hip-hop, ska, rave, breakbeat si indie-rock în cazul celui de-al treilea single al lor „Warning”, care-l prezenta pe MC Navigator de la faimoasa staţie de radio jungle: Kool FM.

Depăşind clar sound-ul acelei  vremi, The Freestylers au devenit în scurt timp o trupa live, având un repertoriu de 11 piese, incluzând piese recunoscute din Londra şi o echipă de breakdance condusă de scoţianul Coza. Au început să pună muzică la petreceri rock, festivale şi emisiuni TV precum Top of the Pops, dând din nou lovitura cu un sample din hitul din 1995 al celor de la Oasis: „Wonderwall”.

Trupa a fost nominalizată şi la premiile MOBO ’98 la categoria „Cel mai bun nou-venit”. Albumul lor de debut „We Rock Hard” le-a  consolidat poziţia de nou-veniţi, spărgând Top 40 Albume din Marea Britanie  şi vânzând 150 000 de copii în SUA, intrând pe cel mai profitabil teren din domeniu. Devin în acest timp trupa preferata a lui Ben Stiller aparând cu piesa lor „Ruffneck” Zoolander. Muzica lor a început sa fie folosita în filme renumite precum „Dude Where`s my Car?” sau „Sweet Home Alabama” precum şi în diverse reclame (Pringles din Marea Britanie, Best Buy din SUA). Piesa „Don`t Stop” a intrat în Billboard Top 40 şi videoclipul cu un buget imens ce  aducea aminte de MadMax pentru ce a fost realizat pentru „Here We Go” a devenit în scurt timp o piesă foarte des difuzată pe MTV.

Acompaniaţi de un remix excelent al celor de la Plump Dj`s, release-ul s-a pozitionat direct pe primele pozitii din Top 25 din Marea Britanie, locul 2 in Australia, 3 in Olanda in timp ce in Belgia a ocupat prima poziţie in topuri.

Astfel, The Freestylers au redevenit staruri pop.

Albumul a servit ca un imbold pentru ca trupa să pornească la drum împreună cu SirReal şi Valerie M ca vocalişti pentru a zgudui festivalele verii începând din 2009. În prezent aceştia lucrează la cel de-al cincilea lor album care se conturează a fi cel mai puternic al lor de pâna acum. Monstrul muzical numit The Freestylers va continua să ruleze masiv multă vreme de acum inainte!

redacţia

Lasati un comentariu