O fetiţă de 11 ani a murit prin autoînfomentare după ce mama ei a plecat la muncă în Spania

• publicat la: 24 septembrie 2011
O fetiţă de 11 ani a murit prin autoînfomentare după ce mama ei a plecat la muncă în Spania

O fetiţă în vârstă de 11 ani din Arad a murit, vineri, la spital, medicii afirmând că aceasta s-a autoînfometat în ultimul an pe fondul unei depresii, după ce mama  ei a plecat la muncă în Spania, iar în ultimele luni a trăit alimentată artificial şi ventilată mecanic.

Potrivit medicilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde a murit fetiţa, şi voluntarilor unei fundaţii creştine care au îngrijit-o pe fată în ultimul an, starea acesteia s-a deteriorat imediat după plecarea mamei sale în Spania, ea refuzând să se mai hrănească.

Sursele citate au afirmat că fetiţa locuia într-un sat din judeţul Timiş împreună cu bunica ei, după ce, în urmă cu aproape doi ani, mama ei, care este din localitatea arădeană Fântânele, a plecat la muncă în Spania.

Anul trecut, fata a slăbit prin autoînfometare, iar bunica ei a fost nevoită să o transporte la şcoală în cărucior, până când a internat-o la un spital din Timişoara, în septembrie 2010.

Din cauza lipsei de afecţiune a refuzat să mănânce şi a ajuns să cântărească sub 20 de kilograme„, a declarat Lidia Maradici, voluntar al fundaţiei care în ultimele luni o vizita pe fată la spitalul din Arad.

Voluntarii au afirmat că după ce fata a fost internată la Arad mama a revenit în ţară şi a vizitat-o aproximativ o lună, timp în care starea copilului s-a îmbunătăţit, dar când mama a plecat din nou fetiţa a refuzat să comunice cu cei din jur.

Cristina Negrea, mama fetiţei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a fost lăsată să îşi vadă fetiţa de către concubinul ei şi de familia acestuia, în timp ce bunica copilei susţine că ea a încercat să îi dea de mâncare, dar fata a refuzat.

sursa mediafax

Lasati un comentariu