UEFA a decis închiderea Naţional Arena

• publicat la: 8 September 2011
UEFA a decis închiderea Naţional Arena

Reprezentanţii UEFA care au inspectat gazonul Naţional Arena în această dimineaţă au decis să nu mai permită disputarea altor meciuri pe noul stadion din Capitală. Informaţia a fost dezvăluită de Marius Stan, preşedintele Oţelului Galaţi, la Radio  GSP.

„În acest moment, Naţional Arena este închis de UEFA. Cei doi oameni trimişi la Bucureşti au luat mostre din teren şi vedem ce va urma”, a declarat preşedintele campioanei României.

După problemele cu gazonul de la meciul România-Franţa din preliminariile Campionatului European din 2012, oficialii UEFA au decis să trimită doi reprezentanţi care să inspecteze terenul şi să găsească împreună cu Primăria şi cu cluburile care îşi doresc să folosească arena cea mai bună soluţie.

Cei doi inspectori trimişi de forul european au verificat stadionul alături de Adrian Oprişan, administratorul Gama Verde SRL, firma care a pus gazonul, preşedintele FRF, Mircea  Sandu, şi directorul departamentului de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru. La final, s-au deplasat la sediul federaţiei, acolo unde vor participa la o şedinţă, la care va lua parte şi Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, şi la care ar putea fi chemaţi şi reprezentanţii cluburilor.

Cu toate acestea, Gigi Becali oferă asigurări că se va ocupa personal de problema terenului de pe Naţional Arena, însă pune condiţia ca Primăria să nu lase Oţelul să folosească stadionul dacă nu va plăti pentru gazon.

„Am stabilit cu gazonul, se rezolvă. Va costa 360.000 de euro. Eu am zis 300.000 de euro, dar ei au zis 360.000 şi probabil că voi face ca ei. Cel mai probabil va fi montat luni sau marţi. Va fi pus într-o zi şi jumătate, după aia poţi să şi dansezi pe el. E clar că 100-110.000 de euro îi va asigura George Copos, că mi-a promis. Să vedem ce facem cu Marius  Stan. Dacă nu plăteşte, propun Primăriei să nu lase Oţelul să joace pe Naţional Arena”, a spus finanţatorul Stelei.

În condiţiile în care decizia UEFA va deveni oficială, situaţia se complică pentru reprezentantele României în cupele europene. Cel mai dramatic este cazul campioanei Oţelul Galaţi, deoarece, în acest moment, nicio altă arenă din ţara noastră nu este omologată pentru Liga Campionilor.

Pentru Steaua şi Rapid există variantele Cluj, Timişoara sau stadionul Dinamo, arena din Piatra Neamţ fiind deja rezervată de FC Vaslui.

Noile stadione din Cluj şi Ploieşti nu intră în calcule, pentru că nici unul nu a fost inspectat şi aprobat de forul european, iar aceste acţiuni nu pot fi făcute într-un timp atât de scurt.

sursa  Antena3

comentarii

de 23 August la 9 September 2011 - 08:54

jale, jale

Lasati un comentariu