Prinţul Charles, regele României?

• publicat la: 1 noiembrie 2011
Prinţul Charles, regele României?

Bine v-am regăsit! Iată că, la nici o săptămână de când Regele Mihai a fost invitat să ţină un discurs in Parlamentul României, in ziua de 25 octombrie, 2011, data la care acesta a implinit 90 de ani, discurs in care a spus, printre altele: “Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.”, dezbaterile legate de acest moment au continuat si continuă, ducând discutia spre sansa unei posibile reinstaurări a monarhiei in România. Diverse  variante au fost intoarse pe fata si pe dos de mass-media dar cea mai interesanta pare cea care vorbeste despre posibilitatea ca Printul Charles să ajungă regele României.

Tonul l-a dat ZIUA DE CLUJ care, titrând : “ EXPLOZIV: Charles de România” spune că demersul atacurilor fără precedent la adresa regalităţii, realizate de preşedintele Băsescu în ultimele luni, încep să fie devoalate prin dezvăluiri uluitoare despre unul dintre scenariile elaborate în laboratoarele establishment-ului marilor puteri cu privire la România şi Bulgaria. O posibilă revenire la monarhie a celor două ţări este luată ca variantă de lucru pentru viitor.
Prinţul Charles, moştenitor al Regatului Unit, care se pregăteşte să renunţe la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României. SIE şi SRI sunt în alertă maximă, mai spune sursa citata.

În 2006, Prinţul de Wales era invitat să devină şeful unui stat pe care l-a îndrăgit: România, scria un istoric britanic. În ultimele 6 luni, surse diplomatice au declarat pentru ZIUA de CLUJ că scenariul principelui străin este unul – printre multe altele – care continuă să fie discutat în mediile europene. În acelaşi timp, Casa  Regală din România, înrudită cu cea din Regatul Unit, este atacată din toate poziţiile de preşedintele Băsescu, iar Prinţul Charles face pe Travel Chanel cel mai mare serviciu României: îşi descoperă descendenţa comună cu Vlad Ţepeş şi vorbeşte despre Transilvania, unde are câteva proprietăţi, ca despre o comoară unică în Europa. Associated Press merge mai departe când vorbeşte despre legăturile Prinţului de Wales cu fostul domnitor român: Charles devine „o miză în viitorul României”.

Ideea unui principe străin în România apare pentru întâia oară în 2006 şi este redată de un reputat istoric. Conform surselor diplomatice ale ZIUA de CLUJ, posibilitatea este discutată şi acum în mediile europene înalte. Tom Gallagher, reputatul istoric şi publicist britanic, unul dintre specialiştii cu greutate în istoria României, nota într-un editorial din România Liberă, pe 30 iunie 2006, că a fost adresată o invitaţie Prinţului Charles de a „deveni şeful unui stat” pe care l-a îndrăgit, adică al României.

Contextul era mai larg, în editorialul intitulat „Acarul Păun european”, însă iată fraza completă: „Iar dacă, utopic vorbind, Alteţa Sa Regală (Prinţul Charles – n. red.) ar fi decis să renunţe la a mai aştepta ca mama  sa să treacă la nefiinţă, ar fi învăţat româneşte şi ar fi hotărât să dea curs invitaţiei de a deveni şeful unui stat pe care l-a îndrăgit – vizitele sale regulare şi gesturile de protejare a unui patrimoniu deseori ameninţat – poate că se dovedea în final chiar cel mai bun domnitor de care România ar fi avut parte de la marele Carol I încoace”. (Articolul  mai poate fi găsit doar în formă tipărită, în arhiva electronică a României Libere nemaiexistând, cu toate că apar editorialele aceluiaşi autor din ediţiile din 29 iunie şi din 2 iulie 2006. Cel din 30 iunie 2006 nu mai este de găsit niciunde, cu nici un motor  de căutare – n. red.), mai spune sursa citata.

„Iubesc la România veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. Oamenii de aici îşi doresc acest sentiment de apartenenţă la ţinuturile lor. Trebuie să redescoperim aceste trăiri, să ne reîntoarcem la ele, iar eu vreau să mă asigur că modul lor de viaţă va dăinui”, a declarat Charles, Prinţul de Wales, un cunoscut susţinător şi promotor al valorilor româneşti. „Arborele meu genealogic arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepeş, aşa că am ceva legături cu România”, mai spune prinţul.

Sursa citata vorbeste si despre faptul ca biroul  din Londra al Associated Press publica , sub titlul „Prinţul Charles îşi clamează rudenia cu Vlad Ţepeş”, următorul material: „Adevărul iese la iveală: Prinţul Charles, succesorul tronului britanic spune că este legat de Vlad Ţepeş. El a făcut aceste comentarii într-un show TV, care a incput sa fie difuzat ,pentru a-şi promova interesul în a proteja pădurile din Transilvania. Charles spune că genealogia arată legăturile sale cu Vlad Ţepeş, conferindu-i o miză în viitorul României. Prinţul militează de multă vreme pentru conservarea pădurilor şi şi-a cumpărat o casă în Transilvania. Într-o vizită de la începutul anului în România, prinţul a numit Transilvania o comoară naţională datorită peisajelor nealterate şi a tradiţiilor agricole de secole.”

„Transilvania este probabil în sângele meu”, a afirmat Prinţul Charles, care a spus că apreciază Transilvania ca fiind „un ţinut special”, informa Mediafax în mai 2008, cu ocazia unei vizite a prinţului, mai spune sursa citata care adauga ca Charles a spus că stră-stră-străbunica lui, Contesa Claudia Rhedley, este înmormântată în Mureş. Prinţul Charles a spus că, dincolo de legătura de familie , are un interes special pentru acest ţinut, mai ales pentru zona Carpaţilor „care este aproape neatinsă”. Prin Fundaţia „Mihai Eminescu”, Prinţul Charles finanţează restaurarea mai multor edificii arhitectonice ale Transilvaniei, asigurând o parte dintre fondurile pentru restaurarea Palatului Banffy din Bonţida. Prinţul de Wales este rudă cu Regele Mihai I al României, care este verişor de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii.

ZIUA VECHE apreciaza ca surprinzătoarea teoria vehiculată de Ziua de Cluj, care scrie că demersul atacurilor fără precedent la adresa regalităţii, realizate de preşedintele Băsescu în ultimele luni, încep să fie devoalate prin dezvăluiri uluitoare despre unul dintre scenariile elaborate în laboratoarele establishment-ului marilor puteri cu privire la România şi Bulgaria, este una surpirnazatoare ca si faptul ca o posibilă revenire la monarhie a celor două ţări este luată ca variantă de lucru pentru viitor.
Sursa mai spune ca Prinţul Charles apare în documentarul TV “Wild Carpathia“, care a inceput sa fie difuzat de Travel Channel UK, din 30 octombrie, documentar care prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi, dupa cum se mentioneaza se pe site-ul respectivului post de televiziune. Transilvania este prezentată, în teaserul emisiunii, ca fiind “un loc al mitului şi legendei” unde “urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii”. “Carpathia”, numele  pe care prezentatorul Charlie Ottley îl dă spaţiului din interiorul  munţilor Carpaţi, din România,care este “aproape la fel de întinsă ca Marea Britanie” şi este, pentru realizatorul filmului, un loc în care s-a păstrat sălbăticia şi un spaţiu unde încă mai trăieşte ursul brun.
În documentar, Prinţul Charles spune că este descendentul lui Vlad Ţepeş. Associated Press a scris joi că Prinţul Charles este “o miză în viitorul României” după ce s-a speculat că succesorul tronului britanic spune că este legat de Vlad Ţepeş.

“ Printul Charles : Sunt descendentul lui Vlad Tepes” titreaza si ROMANIA INTERNATIONAL care mentioneaza ca Prinţul Charles se mândreşte că este descendent al sângerosului domnitor român şi a făcut publică şi linia de sânge care îl uneşte cu acesta: prin stră-străbunica sa, regina Maria, soaţă a regelui George al V-lea.Până acum, prinţul Charles doar a făcut aluzii şi glume la adresa unei eventuale rudenii între el şi Vlad Ţepeş, cel care pentru cei mai mulţi străini este echivalent cu Dracula.
Într-un documentar despre munţii Carpaţi, prinţul moştenitor al Coroanei britanice dezvăluie pentru prima dată că această legătură de sânge între el şi aşa zisul Dracula este una cât se poate de reală, prin intermediul stră-străbunicii sale, regina Maria.

Printul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, consemneaza LIBERTATEA a devenit un admirator constant al ţării noastre, pe care o promovează de câte ori are ocazia, iar printre personalităţile din România de care se arată încântat la loc de frunte îl situează pe regele Mihai, pe care îl cunoaşte de când era un copil.
„Este un om pe care îl admir de când îl cunosc […] e unul din acei oameni remarcabili care-şi păstrează calmul în toate circumstanţele. Am admirat cunoştinţele sale de om de stat […] rezistenţa şi tăria sa, dacă ne gândim prin ce a trecut. Îmi pot imagina cât a suferit despărţit de ţara lui iubită”, a spus Charles într-un interviu difuzat la Antena 3, mai spune sursa citata.
Charles e înrudit cu regele Mihai şi spune că acesta e de aceeaşi vârstă cu tatăl său.Referindu-se la România, prinţul Charles spune că „i-a depăşit cu mult aşteptările”.
„Îmi pare rău că poporul român a trebuit să treacă prin atâtea, atâta timp. Ţin mult la această parte specială a lumii. Sper ca România să aibă un viitor frumos, fiindcă-l merită, după atâţia ani. În măsura în care pot ajuta la refacerea ţării, o voi face. „, a mai spus moştenitorul tronului britanic, printul Charles.

sursa ziare.ro

comentarii

de dory la 1 noiembrie 2011 - 11:46

asta ar trebui votat, nu cretinii care nu-si iubesc tara

de Patraulea la 2 noiembrie 2011 - 20:45

Eu l-as vota cu ambele maini!

de eu la 3 noiembrie 2011 - 16:59

Trăiască Regele/În pace şi onor/De ţară iubitor/Şi-apărător de ţară.
Fie Domn glorios/Fie peste noi,/Fie-n veci norocos/În război, război.
O! Doamne Sfinte,/Ceresc părinte,/Susţine cu a Ta mână/Coroana Română!

Trăiască Patria/Cât soarele ceresc,/Rai vesel pământesc/Cu mare, falnic nume./Fie-n veci el ferit/De nevoi,/Fie-n veci locuit/De eroi, eroi.

O! Doamne Sfinte,/Ceresc Părinte,/Întinde a Ta mână/Pe Ţara Română!

Lasati un comentariu