Nimeni nu mai are încredere în nimic, în Europa

• publicat la: 26 decembrie 2011
Nimeni nu mai are încredere în nimic, în Europa

Românii sunt printre cei mai nemulţumiţi europeni în privinţa economiei  naţionale, 9 din 10 considerând că situaţia este una dificilă. Cei mai pesimişti sunt, de departe, grecii. 99 % din populaţie nu mai speră revenirea economiei naţionale, arată un sondaj Eurobarometru, citat de ANTENA3.

În Grecia (99%), Irlanda (96%), Spania (96%), Bulgaria (94%), Portugalia (92%), Ungaria (92%), Slovenia (92%), Letonia (91%) şi Italia (91%) populaţia este mai nemulţumită de starea economiei comparativ cu România (89%), anunţă GÂNDUL. Imediat după România se situează Slovacia (88%) şi Lituania (87%).

Peste 70% dintre românii consideră că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită. Un procent destul de ridicat faţă de media europeană, de doar 58 %. COTIDIANUL susţine că doar grecii, spaniolii şi cehii au mai puţină încredere în evoluţia ţărilor lor.

În schimb, reamarcă ANTENA3, doar 12% din români consideră că evoluţia ţării este una bună. Nemulţumirea este accentuată de şomajul ridicat, inflaţia, problemele din sistemul  de sănătate, pensiile mici şi criminalitatea crescută. În privinţa economiei UE dar şi celei globale, românii au o opinie mai mai bună decât europenii în general. Uşor peste o treime din români, potrivit GÂNDUL, consideră că situaţia economică din spaţiul comunitar este bună, faţă de media UE de 18%, în timp ce 22% au o opinie bună în privinţa economiei mondiale, raportat la media europeană de 17%.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu