Şi stăvilarele se fură

• publicat la: 5 aprilie 2012
Şi stăvilarele se fură

Un  caz de furt a fost înregistrat la Tășnad, o localnică de 61 de ani reclamând Poliției în cuprinsul unei plângeri penale faptul că i-au fost sustrase din locuință bijuterii.

Polițiștii de investigații criminale au demarat ancheta, stabilind că bunurile au fost furate tocmai de nepotul femeii, un tânăr de 23 de ani, care a amanetat bijuteriile pentru suma de 950 lei.

Băiatul o ajutase pe bunica sa la curățenie și a găsit într-un sertar al mobilierului o cutie cu bijuterii, în care femeia păstra un lanț și un medalion de aur, ce cântăreau aproximativ 10 gr. În după-amiaza aceleiași zile, tânărul a amanetat bijuteriile, iar banii obținuți i-a cheltuit la de jocuri de noroc. Mai mult, pentru ca femeia să nu observe lipsa bunurilor din cutie, a înlocuit bijuteriile cu un lanț și o broșă ce nu erau confecționate din aur.

Fapta comisă de Ciprian M., din Tășnad, constituie infracțiune de furt, în condițiile art. 210 Cod Penal, și anume furt săvârșit între rude, polițiștii efectuând pe numele său acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Alte trei persoane au fost depistate în flagrant în cursul zilei trecute, 04 aprilie a.c., în jurul orei 13.00, la Domănești, în timp ce demontau un stăvilar metalic care asigura regularizarea cursului apei pe un canal secundar al râului Crasna. Polițiștii Secției 7 Carei Poliție Rurală, sesizați cu privire la comiterea faptei, s-au deplasat de îndată la fața locului, identificând suspecții – Tiberiu V., de 26 de ani, Alfred V., de 30 de ani, și Nicolae L., de 19 ani, toți din Moftin – ce au declarat că intenționau să valorifice aparatura la un punct de colectare a fierului vechi pentru a obține sume de bani. Prejudiciul cauzat, evaluat la suma de 25000 lei, a fost recuperat integral, amenajarea hidrotehnică putând fi refăcută.

Suspecții sunt cercetați în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Mandate de executare a pedepselor închisorii – aduse la îndeplinire în urma acțiunii polițiștilor

În cadul unei acțiuni pe linie judiciară organizată de polițiștii Secției 6 Tășnad Poliție Rurală, au fost identificați ieri, 04 aprilie a.c., două persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate. Este cazul lui Emeric C., de 49 de ani, din Săuca, pe numele căruia Judecătoria Carei a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, și al lui Nicolae C., de 29 de ani, din Silvas, condamnat la 2 ani închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri și furt calificat.

Cele două persoane depistate de polițiștii rurali au fost încarcerate în Arestul Inspectoratului, urmând să-si execute pedepsele stabilite în sarcina lor.

Lasati un comentariu