5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 04.05.2012

• publicat la: 4 mai 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 04.05.2012

Bugetarii, victimele show-ului politic. Cand si cum vor creste salariile? Avem sau n-avem bani de salarii? Este intrebarea la ordinea zilei. Actualii si viitorii guvernanti s-au intrecut joi in declaratii bulversante. Ce ar trebui sa inteleaga bugetarii?

wall-street.ro: Top 10 provocari pentru economie in 2012. Atat Guvernul Ponta, cat si orice alt executiv care ar putea urma se vor confrunta cu o serie de provocari in ceea ce priveste situatia macroeconomica. Daca despre cursul de schimb s-a vorbit foarte mult in ultimele zile, BCR avertizeaza asupra altor 9 provocari cu care se confrunta in prezent economia Romaniei.

zf.ro: Cât câştigă şefii şefilor celor mai mari companii din România. Gerhard Roiss, CEO-ul grupului austriac OMV şi şeful Marianei Gheorghe (CEO-ul Petrom), a câştigat anul trecut peste 1,8 milioane de euro din salariu şi bonusuri, iar Andreas Treichl, şeful grupului Erste care are în portofoliu cea mai mare bancă românească, a încasat 1,7 milioane de euro, potrivit rapoartelor anuale ale celor două grupuri. Gerhard Roiss conduce şi Consiliul de Supraveghere al Petrom, compania care exploatează resursele de ţiţei ale României şi are circa 40% din piaţa locală de carburanţi, în timp ce Treichl are sub coordonare 20% din activele sistemului bancar românesc.

dailybusiness.ro: Bugetarii, victimele show-ului politic. Cand si cum vor creste salariile? Avem sau n-avem bani de salarii? Este intrebarea la ordinea zilei. Actualii si viitorii guvernanti s-au intrecut joi in declaratii bulversante. Ce ar trebui sa inteleaga bugetarii?

business24.ro: Sistemul financiar post-criza. Cum vor arata bancile centrale? Cum va fi viitorul bancilor centrale? Cu siguranta aglomerat, pentru ca acum ele trebuie sa ofere stabilitate atat monetara cat si financiara. Va fi un viitor controversat, pentru ca deciziile lor au un impact imens asupra distribuirii veniturilor, accesului cetatenilor la bani si modului in care sistemul financiar opereaza.

capital.ro: Ce alegem: credit imediat sau cu economisire prealabilă? Un credit ipotecar în euro este relativ uşor de accesat, dar presupune o perioadă lungă de rambursare şi volatilitatea costurilor. Închirierea locuinţei pe o perioadă de câţiva ani sau economisirea unui avans consistent în prealabil reduce perioada totală la aproape jumătate.

sursa money.ro

Lasati un comentariu