Ultimul sunet de clopoţel pentru absolvenţii CT Iuliu Maniu

• publicat la: 31 mai 2012
Ultimul sunet de clopoţel pentru absolvenţii CT Iuliu Maniu

La fel ca la început de an şcolar, când părinţii îşi însoţesc copiii în prima lor zi de şcoală,curtea Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” a fost plină de cei care, după patru ani, participă la zborul absolvenţilor spre maturitate.

Dascăli, părinţi şi elevi, la fel de emoţionaţi, cu lacrimi ascunse între gene au ieşit din clase pe acordurile imnului Gaudeamus Igitur ţinându-şi diriginţii de braţ, pentru a participa la festivitatea Ultimului sunet de clopoţel, o festivitate elegantă prin însăşi simplitatea ei.

O scurtă rugăciune rostită de preoţii Bisericii ortodoxe Sf.Dimitrie, câteva urări din partea Poliţiei Carei prin cms. şef Radu Vasile Chiş, din partea preşedintelui Asociaţiei de părinţi, Dan Negrean şi, nu în ultimul rând, din partea directorului Adrian Micovschi. Întreaga festivitatea a fost moderată de dir.adjunct, Mihaela Nuna.

Trupa de majorete a liceului a dat o ultimă reprezentaţie pentru colegii lor care părăsesc liceul,pe ritmul Imnului colegiului lor.

A venit apoi rândul celor mai buni absolvenţi să-şi primească recunoaşterea muncii prin premii şi diplome. Botezatu Anda este cea a primit premiul special în calitate de şefă de promoţie,cu media 9,87, premiul I la clasă, dar şi alte premii speciale pentru rezultate foarte frumoase în concursurile şcolare. Doi ani la rând a luat locul II la faza judeţeană a Olimpiadei de matematică Haimovici, fiind calificată la faza naţională de fiecare dată.

În cuvântul său a rezumat în cuvinte calde pentru cei patru ani de liceu: „Acum patru ani am intrat pe poarta liceului cu un ghiozdan roşu în spate. La capăt de drum am la fel de multe semne de întrebare şi emoţii şi simt şi acum privirea ocrotitoare a bunicii mele. Vreau să mulţumesc domnişoarei profesoare Sidonia Antal, care a fost alături de mine din clasa a V-a până în prezent”.

Anda Botezatu s-a implicat şi în multe alte activităţi şcolare şi extraşcolare. A organizat Balul bobocilor, festivităţi, spectacole în cadrul şcolii, a publicat poezii în revista şcolii şi este singura din şcoală care are certificatul Cambridge la limba engleză.

Iar pentru Buletin de Carei a declarat că „cei patru ani de liceu sunt adolescenţa mea, iar premiul special ca şefă de promoţie este rezultatul muncii pe care am depus-o timp de patru ani de zile.”

Clasa a XII-a A,diriginte ing. Dorina Oprea, din care face parte şi Anda Botezatu, a mai premiat un elev deosebit la învăţătură. Măierean Papai Eric, a câştigat patru ani la rând faza judeţeană a Olimpiadei de matematică Haimovici , iar în ultimii doi ani a luat menţiune la faza naţională a aceluiaşi concurs. Profesoara care l-a pregătit este Elisabeta Farkas.

Un alt moment încărcat de emoţie a fost predarea cheii şcolii viitorilor absolvenţi. În numele acestora, a ţinut un scurt discurs Alina Dobra care, alături de urările de succes în examenele care îi aşteaptă, i-a îndemnat pe colegii ei absolvenţi să nu-i uite pe cei care le-au călăuzit paşii până acum, dascălii şi părinţii.

Festivitatea a fost copleşitor de emoţionantă şi datorită unui gest de adevărat dascăl şi pedagog. Prof. Emilian Fogaş, deşi trece printr-un moment greu din punct de vedere al sănătăţii, a ţinut să fie alături de absolvenţii clasei sale. Ne plecăm cu respect în faţa acestui gest de dăruire profesională şi omenie.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 31 mai 2012 - 13:56

Felicitări domnișoarei Botezatu Anda, șefa de promoție, felicitări tuturor celorlalți absolvenți, „drum bun” și mult succes, bucurii și împliniri în viață.

Felicitări profesorilor care i-au educat pe absolvenți și felicitări celor care au contribuit la organizarea acestei frumoase și memorabile festivități.

Lasati un comentariu