Studenții liberali se implică în problemele mediului universitar

• publicat la: 10 octombrie 2013
Studenții liberali se implică în problemele mediului universitar

In data de  6 ctombrie 2013, a avut loc, la Cluj – Napoca, în sala de conferințe a Hotelului Royal Classic, reuniunea Biroului Permanent Național al Cluburilor Studențești Liberale. Alături de studenții liberali s-au aflat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj, Radu Zlati, deputat PNL de Cluj, Rareș Ferdean, vicepreședinte TNL și Ioan Bîldea, președinte TNL Cluj.

În cadrul ședinței au fost discutate: situația politică actuală, proiectele demarate cu ocazia începerii anului universitar, proiectele organizate în colaborare cu TNL pentru alegerile europarlamentare din mai 2014 și modalitățile de susținere a activităților pe care ISEEL (Inițiativa Liberalilor din Sud – Estul Europei) le va desfășura în perioada următoare. La invitația președintelui CJ Cluj, Horia Uioreanu, delegația CSL a vizitat stadionul Cluj Arena, locație în care ar putea fi organizate, pe viitor, evenimente dedicate tinerilor clujeni.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, BPN al CSL a dezbătut teme precum eficientizarea politicilor guvernamentale în domeniul academic, reprezentarea eficientă a studenților la nivelul universităților din țară, cooperarea cu organizațiile studențești, în scopul identificării problemelor cu care aceștia se confruntă și a soluțiilor care se impun, dar și situația studenților români din afara granițelor.

“Dezbaterile din cadrul conducerii CSL, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, au demonstrat, încă o dată, faptul că studenții liberali sunt implicați activ în problematica mediului universitar românesc. Am stabilit câteva modalități prin care să intensificăm relația filialelor noastre din țară cu asociațiile studențești locale, în vederea identificării unor soluții la problemele cu care se confruntă studenții, dar și acțiuni pe care urmează să le derulăm în parteneriat cu organizațiile internaționale de studenți.”,  a declarat Claudia Benchescu, presedinte al Cluburilor Studentesti Liberale.”

Ziua internationala a Educatiei este celebrată în întreaga lume anual, pe 5 octombrie, începând cu anul 1994, pentru a reaminti permanent importanța rolului educației superioare. Această zi reprezintă, de asemenea, rememorarea semnării, în 1966, a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului.

Lasati un comentariu