Colocviu Mircea Diaconu la Carei.Au sosit primii invitaţi ai SPOT

• publicat la: 17 noiembrie 2013
Colocviu Mircea Diaconu la Carei.Au sosit primii invitaţi ai SPOT

Unul din marii actori ai scenei româneşti va  onora cu prezenţa sa muncipiul Carei,participând ca invitat special la  Festivalul Internaţional de Teatru pentru Studenţi  SPOT ce va debuta mâine,18 noiembrie,de la ora 16,00.

Festivitatea de deschidere va  avea loc în incinta Castelului de la ora 16,00, urmând ca apoi maestrul Mircea Diaconu  să susţină un colocviu în aceiaşi locaţie.O  ocazie deosebit de rară pentru careieni  de a se întâlni cu îndrăgitul actor!

Reputatul om de cultură,fost ministru al Culturii,Mircea Diaconu  s-a născut pe 24 decembrie 1949, la Vlădesti, in judetul Arges, fiind  căsătorit cu actrita Diana Lupescu.

Mircea Diaconu a fost director al Teatrului „Nottara” din Bucuresti până in 2011 si a fost membru in Consiliul National al Audiovizualului până in 2004. După ce Mircea Diaconu si-a incheiat mandatul de la CNA a fost numit director la acest teatru.Mircea Diaconu a fost primul actor din România care si-a dat demisia, devenind liber profesionist, imediat după Revoluţie.

A jucat in peste 30 de filme si in sute de roluri in spectacole de teatru, pe scenă, la radio si la televiziune.Ca romancier a debutat in 1980 ,cu  volumul  cu caracter autobiografic intitulat,”La noi, când vine iarna”,aparut la editura Ion Creanga.

Spectacolele ediţiei Festivalului SPOT din acest au loc în Sala de Sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, în beciul Castelului Karolyi şi în sala Casei Comunitare Sf. Ladislau.

Studenții de la Academia Athanor din Burghausen, Germania,printre primii sosiți la Carei, își pregătesc decorurile spectacolului pe care îl vor prezenta careienilor iubitori  de teatru.

Au ajuns la Carei  și membrii trupei Theatre of Posteroticism Londra,din  Anglia,care vor prezenta joi seara de la ora 20,00 piesa  BDSM Faust de Johan Wolfgang Goethe ENG.

Lucrările de amenajare a scenei avansează destul de greoi,lipsa unor accesorii necesare montajului pentru asigurarea unor  conditii de maximă securitate prelungind termenul de executie.

Dacă mai luăm in considerare şi faptul că organizatorul Paul Sarvadi este  nevoit să se descurce  cu un număr redus de personal,mai ales voluntari,  pentru asigurarea fiecărui detaliu,atât  in ce priveşte partea administrativă legată  de gestionarea programului oaspetilor  cât si in cea de amenajare decoruri,sala si deschiderea festivă,avem tabloul complet  al desfăşurării pregătirilor unui Festival de o asemenea anvergură nesusţinut de administraţia locală.

Schimbarea de ultim moment survenită in desemnarea locaţiei pentru festivitatea de deschidere si colocviu,ţine de detaliile tehnice apărute ca urmare a celor mentionate mai sus.

In pofida micilor si inerentelor “greutăţi” apărute,publicul careiean se va putea bucura de spectacole de exceptie pe tot parcursul săptămânii ce urmează.

Astfel,luni 18 noiembrie programul va fi următorul

ora 19.00

Lecţia de Eugen Ionescu, DE

Academia Athanor – Germania

Sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu

ora 21.00

Însemnările unui nebun de N.V. Gogol, RO

Departamentul de Artă Craiova – România

Sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu

ora 22.30

Concert THE SNAIL (Serbia)

Sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu

Intrare 10 RON

Daniela Ciută

comentarii

de Paul Sarvadi la 18 noiembrie 2013 - 03:51

Festivalul este sustinut de autoritatile locale, iar problemele aparute sunt, in primul rind, generate de locatie: o sala de sport. De altfel, modificarile de program, micile sau mai lungile intarzieri, fata de programul anuntat sunt inerente unui festival. Orarul si locatia spectacolelor nu are de suferit, ceea ce este, in cadrul unui festival de teatru, cel mai important lucru.

de Ocean la 18 noiembrie 2013 - 07:00

Paul stim ce efort depui si vei depune. Eu iti doresc succes. Greutatile apar intradevar, dar trebuie sa trecem peste ele. Iti doresc mult succes.

de Andrei la 18 noiembrie 2013 - 07:56

E o mare realizare prezenta unui artist de talia lui Mircea Diaconu la CAREI.Ca dealtfel si festivalul.

Lasati un comentariu