10 sancţiuni date de Ocolul Silvic Ciumeşti

• publicat la: 12 decembrie 2013
10 sancţiuni date de Ocolul Silvic Ciumeşti

În această perioadă poliţiştii sătmăreni sunt angrenaţi în acţiuni de prevenire şi combatere a tăierii, transportului şi comercializării ilegale de material lemnos, mai ales a exemplarelor tinere de brad şi molid destinate a fi valorificate sub forma pomilor de Crăciun.

Poliţiştii acţionează în zonele şi pe traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere şi drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase, în mod special brad, în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare. Sunt intensificate acţiunile de control şi patrulare în fondul forestier naţional şi în vegetaţia forestieră din afara acestuia, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor care taie ilegal arbori.

            În contextul acestor acţiuni derulate miercuri, 11 decembrie a.c., de poliţiştii Posturilor de Poliţie Călineşti Oaş şi Gherţa Mică au fost depistaţi doi bărbaţi, care furau lemne şi intenţionau să le transporte la domiciliu. Costan C., de 20 de ani şi Iacob O., de 37 de ani, au fost surprinşi de poliţişti în locul cunoscut sub denumirea de „Jelesnic” din zona localităţii Coca, materialul lemnos fiind ridicat în vederea confiscării.

            Cei doi suspecţi sunt anchetaţi acum pentru comiterea infracţiunii de furt de arbori din fondul forestier.

            Pe linia prevenirii sustragerii de material lemnos au acţionat şi poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală, în colaborare cu specialişti ai Ocolului Silvic Ciumeşti, controlând peste 20 de autovehicule, legitimând 30 de persoane şi aplicând 10 sancţiuni contravenţionale.

            La Negreşti Oaş s-a acţionat, de asemenea, în zona Luna Şes, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei şi ridicată în vederea confiscării cantitatea de 2.5 mc fag.

Până la finele anului vor continua aceste acţiuni, derulate de altfel la nivel naţional, în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Satu Mare si Direcţia Silvică.

Lasati un comentariu