Angajări la Primăria Carei cu Contract Prestări Servicii.Unul din obiective este semnalizarea trecerii de pietoni din….Ianculeşti

• publicat la: 9 decembrie 2013
Angajări la Primăria Carei cu Contract Prestări Servicii.Unul din obiective este semnalizarea trecerii de pietoni din….Ianculeşti

Primăria Carei pregăteşte un proiect pentru implementarea unui sistem de iluminat public pentru care a angajat o persoană cu Contract de Prestări Servicii.In cadrul acestui proiect este cuprins şi satul Ianculeşti unde urmează să se aloce şi fonduri pentru marcare şi semnalizare treceri de pietoni!

La şedinţa extraordinară care a avut loc in data de 29 noiembrie 2013,consilierii au votat pentru alocarea sumei de  133.000 lei pentru iluminatul ornamental în municipiul Carei cu ocazia sărbătorilor  de iarnă din capitolul de cheltuieli 70.02 „Locuinţe, servicii şi dezvoltare  publică”.

Deşi anul trecut au fost alocati 100 mii lei pentru acelaşi scop,din care 25 de mii lei au fost doar manopera,careienii îşi amintesc cu siguranţă  faţa oraşului  de sărbătorile de iarnă.

Câţiva consilieri si-au exprimat nemultumirea  în ce priveşte suma importantă alocată,Brem Arpad fiind de părere că se putea opta pentru o sumă mai mică,menţionând cazul altor  oraşe din secuime  iar Păuşan Bujor  amintind de faptul că motivaţia de anul trecut pentru cei 100 de mii alocaţi era consumul redus de energie.

Prezentarea atractivă,cu simulări pentru segmentele unde se doreşte amplasarea noilor elemente de iluminat a  convins mai uşor  consilierii  care au acordat un vot favorabil acestui proiect.

In urma dezbaterilor din forul legislativ  al oraşului s-a stabilit ca o parte din elementele decorative de iluminat de anul trecut să fie direcţionate  către satul Ianculeşti,în premieră.

O altă parte vor merge către  institutii din oraş care până acum nu au mai beneficiat de iluminat festiv.

Delegatul sătesc Ciprian Chiorean,prezent la sedinţa extraordinară a menţionat  că îşi doreşte ca alături de iluminatul festiv să se poată rezolva şi problema iluminatului pe  timp de noapte  pe parcursul întregului an.

Am aflat astfel că o persoană din cadrul primăriei Carei a fost desemnată pentru a constata la faţa locului care sunt deficienţele în ce priveşte iluminatul,în urma discutiei reieşind că se doreşte a se identifica, marca si semnaliza…..trecerile de pietoni din Ianculesti.

Pentru mai multe detalii am apelat  la  Fandly Vasile Zoltan,care a afirmat că se ocupă de întocmirea unui studiu pentru iluminatul public din municipiul Carei care cuprinde şi satul Ianculeşti.

Pregătesc un proiect pentru Sistem de Iluminat Public iar apoi un caiet de sarcini.Eu fac partea administrativă,fac propuneri şi prezint situatia concretă din teren,dau soluţii tehnice,de modernizare din punct de vedere al iluminatului public.Ianculestiul e mai rămas in urmp,nu sunt nici treceri de pietoni marcate,semnalizate şi trebuie trasate. Iluminatul e acceptabil,merg cu luxometrul si măsor si nu doar aşa.”

Potrivit celor declarate de reprezentantul primăriei Carei,urmează să fie trasate si semnalizate treceri de pietoni in Ianculeşti,satul  fără drumuri reabilitate în ultimii 23 de ani. Cei care au fost măcar odată în satul Ianculeşti  înţeleg mai bine ineditul situaţiei,demn de celebrele deja  proiecte privind realizarea de parcuri şi fântâni arteziene în sate fără canalizare sau  teren de fotbal în pantă!

Fandly Vasile Zoltan a fost angajat  in urmă cu 3 luni la primăria Carei  cu contract de prestări servicii în sumă de 2.500 lei/lună.

Deşi Ordonanţa Guvernului Ponta 77 2013 privind posturile în sistemul public şi reducerea cheltuielilor este mai restrictivă pentru că a eliminat posturile vacante şi nu se pot face angajări decât pe bază de concurs,la Primăria Carei găselniţa pentru angajări este  Contractul de Prestări Servicii în baza căruia anumite persoane beneficiază  de venituri lunare fixe.

Contactat telefonic,directorul Directiei Tehnice din primăria Carei,ing.Dorel Oprea a afirmat că nu are cunoştinţă despre această angajare a unei persoane  pentru intocmirea documentatie pentru iluminatul public :„am auzit că va fi angajat cineva dar  eu nu am semnat niciun contract pentru nimeni”.

Am luat legătura şi cu seful Biroului de Achizitii din primăria Carei,Francisc Rakovski  care desemenea nu a semnat niciun act privind acceptarea unui specialist pentru problema iluminatului public din Carei dar recunoaşte că materialele întocmite de acesta i se adresează.

Eu nu am  semnat nici un act in ce priveşte angajarea unei persoane care să se ocupe de iluminatul din oraş.Mi-a spus domnul primar că o să vină o persoană  să ne ajute la cum să reducem cheltuielile la iluminat public în oraş,apoi în şcoli şi alte instituţii şi va urma apoi şi domeniul de încălzire adică cum să reducem cheltuielile la gaz la instituţiile din oraş.În ce priveşte situaţia din Ianculeşti.cu semnalizarea trecerilor de pietoni( n.r.- inexistente),încă nu am reuşit să citesc materialul  întocmit de domnul Fandly”.

Menţionăm că nu este pentru prima dată când primăria Carei aplică aleatoriu legile în vigoare doar că  a plăti o persoană şi pentru a  marca ,trasa şi semnaliza trecerile de pietoni din satul Ianculeşti,cu drumuri ca cele din imagini,parcă e  prea de tot.

Daniela Ciută

comentarii

de iancull la 9 decembrie 2013 - 13:29

doamna ciuta, cautati sa fortati mana primarului sa modernizeze drumurile din ianculesti, ca apoi sa puteti sa il atacati pentru faptul ca nu investeste in altceva.
incercati sa ne explicati mai intai de ce s-ar moderniza drumurile din ianculesti, ca doar n-o fin vr-un centru economic ca sa aiba nevoie urgenta de asa ceva. sunt multe alte probleme mai mari decat modernizarea drumurilor din ianculesti, mai ales (ca co)ntributia populatiei respective ar trebui sa fie suficienta pentru a face ca satul lor sa nu arate cum arata. oare nu e vina localnicilor HARNICI faptul ca drumurile lor arata cum arata?

de liberal careian la 9 decembrie 2013 - 14:39

vorbiti de primarul care are retinere pe salar pentru datoriile neplatite in urma falimentarii celor 4 firme personale?
sau nu e tot ala care trebuie sa ia din banii primariei si ai fundatiei de turism ca sa isi cumpere masina de umblat daca fiscul i-a blocat conturile?
cam slabuti udemeristii daca nu au cu ce iesi in fata de presedinte decat cu asa oameni pirliti si plini de datorii si care nici nu fac carte de munca la angajatii de la scaunele….pina si pe contabil l-au pus de consilier ca sa poate ridica mana….sa mori de ras cu ce oameni defileaza udemeristii da se iau de liberali care din banii lor isi fac sediul si nu stau cu mana intinsa pe la primarie cum face fotbalistu…..mare superare la tulipnai da isi merita soarta…..lucreaza toti ca sa faca avere pentru presedintele lor datornic…..

de Tepes. la 9 decembrie 2013 - 14:49

Unde este noutatea??
Administratorul de la lac este angajat tot ci contract prestari servicii.
Este vorba de Dejo,sau ma insel cumva??

de david la 9 decembrie 2013 - 15:18

si contabila sefa a orasului e angajata cu contract ca doar e pensionara da alta nu au care sa le stie toate smecheriile si dedesubturile murdare.
si ginerele primarului a fost angajt la primarie si nu pe orce salar si mai primeste si spor de la proie,ctele unde este bagat si banii de concediu de maternitate……
si sa nu uitati de gradinareaasa si de altii….ca Prefectura se face ca nu vede

de geza la 9 decembrie 2013 - 16:36

la carei udemereu a facut sediu deoadata cu lucrarile de la castel cumva? si apoi a primit orasul amenda de 30 de miliarde pentru cheltuirea gresita a banilor din fonduri europene?
din ce bani face baiatul primarului fabricuta de mobila pe drumul spre foieni?
de ce nu se fac la toti muncitorii carte de munca si se ascund in depozite cand vine itm in control?
ati uitat ca primaru a candidat ca nu avea nic bani de mobil dupa ce a dat chix cu firmele de mobila?
cu ce se ocupa romica prin ungaria cand umple masinile cu mic mobilier?
mare necaz ca se afla de banii de gaz din ianculesti si de afacerile tulipanilor de la balta…..comunistii udemeristi numa cu cei pesedisti se puteaupupa

de katalin la 9 decembrie 2013 - 16:42

https://ziaruldeinvestigatii.ro/blog/posts/milioane-de-euro-cu-dedicatie-pentru-consiliera-lui-kelemen-hunor

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

de Horia Mărieș la 5 December 2013 – 13:13

P.S. Am uitat să menționez ceva.

“Anul 2010 a adus o mană cerească pentru tatăl Csillei Hegedus, care, datorită relațiilor foarte apropiate cu ministrul Culturii, a câștigat proiect după proiect, în defavoarea altor firme. Astfel, Utilitas a primit 160.233 de lei pentru servicii de asistență tehnică ”Circuitul târgurilor medievale din Transilvania de Nord – Castelul Karoly din Carei și Castelul din Ardud”.

de Mihai la 9 decembrie 2013 - 16:45

UDMR Carei ar trebui sa faca o propunere de inscriere in partid pentru Ilie Ciuta daca altfel nu pot scapa de el ca doar au facut si cu alti romani.Sau omul are coloana verticala si bun simt?

de Horia Mărieș la 9 decembrie 2013 - 16:48

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a precizat, azi, la finalul audierilor de peste două ore din Comisia de buget, că nu a fost mulţumit de activitatea CEC Bank si mai ales cu creditele preferentiale acordate primariilor (de exemplu Cluj si Brasov, cateva zeci de milioane de euro, pe vremea guvernarii PDL+UDMR). Ministrul a propus o schimbare la nivelul managementului băncii, dar nu poate aprecia dacă actualul preşedinte al instituţiei, Radu Gheţea, va rămane într-o funcţie de conducere sau nu.

După cum bine se știe, Primăria Municipiului Carei, cu sediul social în Carei, str. 1 Decembrie 1918 nr. 17, județul Satu Mare, având codul fiscal 4481160, reprezentată legal de dl Kovács Eugen în calitate de primar, a încheiat contracte de credit pentru proiecte de investiții, cu:

– BCR in valoare de 4.906.738 lei,
– Banca Intesa San Paolo Romania in valoare de 1.896.262 lei
– CEC Bank Carei in suma de 5.120.134,05 lei,
– BCR in valoare de 7.300.000 lei.

O fi oare și creditul acordat Primăriei Carei de către CEC Bank Carei unul mânărit?
Nu se știe niciodată, fiindcă mai nou, atumci când auzi de cele două entități sufli și-n iaurt.
Așa o reclamă proastă au. Ambele.

de Lucretia la 10 decembrie 2013 - 07:53

exista si electorat cu radacini mai adanci de 800 de ani in Carei.Sunt cei cei pe care i-au gasit aici grofii la venirea lor si pe care acestia i-au angajat ca si garda personala in mod constant pentru ca nu aveau incredere in cei de neamul lor.Nu e de mirare caci nici azi nu e nimic schimbat.Au ajuns grofi azi urmasii slugilor si a grajdarilor iar intelectualii maghiari sunt tinuti la usa din dos sau ejectati asa cum a fost domnul profesor Visnyai.

de intrebare la 10 decembrie 2013 - 07:59

jeno tata da faci angajari ca sa multumesti la laicsi pentru ajutor?????
da nu spui unde sunt banii orasului si de unde faci fabricuta pentru baietelul daca tu nu ai nici salar intreg si nici casa si masa si meri numa cu masinile cumparate de primarie si mai dai si la familie din ele…..

de gica la 10 decembrie 2013 - 08:43

de rasu curcilor astia de la primarieeeeeee-pe cand si o trecere de vaci semnalizata?????
marcarea va fi peste noroaie?????
nu cred ca mai ajunge caru cu prosti la caracal ca e gata rasturnat la primaria careiului

Lasati un comentariu