Masterplan implementat de Apaserv ….”Se vor plăti lucrări de canalizare pentru o stradă pe care există canalizare”

• publicat la: 29 mai 2015
Masterplan implementat de Apaserv ….”Se vor plăti lucrări de canalizare pentru o stradă pe care există canalizare”

Vineri 29 mai 2015, a avut loc şedinta ordinară a Consiliului Local Carei.   Una dintre interpelările adresate  executivului de consilierul liberal Ilie Ciută a fost urmare a unei solicitări din partea unui localnic.

În atentia domnului Ciută,  as vrea să intrebati care este viitorul pas la racordarea pentru canalizare ce se efectuează in oras că am fost interpelat de seful de santier dacă este bine asezată gura de canal dar racordul de la gura de canal si până la canalizarea imobilului nu o execută firma ci locatarul imobilului.Există un proiect care s-a semnat ,incercati să il dati publicităţii dacă se poate si nu este secret.  Cum se va realiza această racordare,iarăşi alte săpături alti bani altă distractie. Cu respect si astept si eu ca si altii beneficiari ai acestor lucrări răspuns! „,se spune în solicitare.

Având în vedere că lucrările de introducere a reţelei de canalizare se efectuează pe partea stângă,  cum se vor racorda cei ce locuiesc pe partea dreaptă a drumului”? a mai adăugat Ilie Ciută.

„Din păcate,  în proiect este prevăzut că firma executantă trebuie să facă lucrările de racordare , cu valoare zero. Eu zic că va fi scandal. Nimeni nu execută lucrări cu valoare zero! „a adus la cunoştinţa celor prezenţi situaţia la zi la lucrările APASERV în Carei, consilierul Csizmadia Zsolt. Acesta a  mai precizat că..lucrările stau la 40 %, sunt şanse să fie gata la 100%   la sfârşit de an.

Surpriza a venit din partea primarului Kovacs, care afirmă clar că …”se vor plăti lucrări de canalizare pentru o stradă pe care există canalizare”, făcând referire la bdul 25 octombrie din Carei.

„Dacă exista canalizare acolo, nu am înţeles de ce se mai face încă una. Am fost şi eu la şedintele de la Apaserv pentru acest proiect de anvergură… un întreg scandal…toţi se ceartă între ei….am rămas mască…sper ca Apaserv să îşi rezolve problemele că am auzit acolo că dacă nu se rezolvă, firmele de lucrări vor pleca…portughezul e cel mai normal…în proiect au fost prevăzute capace de canal cu găuri, vă daţi seama că va mirosi în jur…aţi ştiut cu cine aveţi de-a face, aţi licitat, ce să vă fac….”    a răspuns primarul Kovacs consilierului Csizmadia Zsolt.

Lucrările de  extindere şi modernizarea a sistemului de apă şi canalizare din cadrul master planului judeţean APASERV sunt în plină desfăşurare în municipiul Carei. Valoarea totală a proiectului este de 25.914.315 lei, fără TVA,  durata contractului este de 28 luni, din care 16 luni este durata de execuţie a lucrărilor şi 12 luni perioada de notificare a eventualelor defecte. Keviép Kft. din Debrecen este firma câştigătoare a licitatiilor lucrărilor care  vor duce la extinderea  reţelei de alimentare cu apă pe aproximativ 3,3 km, ce colaborează cu firma Saminstal  SRL Satu Mare. Organizarea de şantier  a fost  stabilită în spatele curţii Apaserv, lângă Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”.

redactia

comentarii

de misu la 29 mai 2015 - 15:31

Doamne Fereste ce haos !

de dimitriu radu mihai la 30 mai 2015 - 05:18

Interesanta explicatia primarului :Ati licitat si gata ,cine a licitat ,cine a intocmit caietul de sarcini si cum a fost realizat.Multe lucruri la care trebuie raspuns.Nu s-a realizat cu fomnduri europene ,DE CE?Cred ca v-a iesi scandal ,trebuiau informati si PLATITORII DE TAXE ale acestui oras ca stiti cum este primarii vin si pleaca dar populatia ramane .!

de Horia Mărieș la 31 mai 2015 - 17:35

Haoleu, gádzso barátom, u știu ce ne facem cu „scriitorii” ăștia, au ajuns nenorociții să-i dea în gãt pe primașii multiubiti!

http://adevarul.ro/locale/iasi/locotenentul-nichita-incalcat-omerta-l-a-tradat-baronul-iasi-unul-aparatori-avocatul-nu-masina-transportat-sifoane-1_556afebacfbe376e35c81488/index.html

Domnule M.T.R., nu te înscrii in Clubul „scriitorilor delatori”? Scriitor ești, locotenent consilier personal ești, despre matrapazlâcurile primașului bănuiesc că s-a auzit și pe la Kaplony, atunci ce mai aștepți? Apucă-te de scris nenicule, scapă-ti pielea până se mai poate, scrie pe Anziksz că ai loc berechet pe acolo și ești și „privát(ă) pe acolo. Succesuri.

Lasati un comentariu