Pensii speciale pentru primari şi muncă continuă pentru omul de rând

• publicat la: 5 septembrie 2015
Pensii speciale pentru primari şi muncă continuă pentru omul de rând

Parlamentarii României umblă din  nou la buzunarul omului de rând,  de fapt al contribuabililor şi nu al celor ca şi primarul Kovacs din Carei care nu  îşi aduce nici o contribuţie la bugetul de stat ci dimpotrivă, mai are de plătit datorii pentru care are reţinere pe salariu.

Recent întorşi din  vacanţă, parlamentarii au depus un proiect de lege  care   le-ar da posibilitatea  primarilor  să-şi reducă vârsta de pensionare, asemănător celor care lucrează în medii periculoase, potrivit realitatea.net.

Potrivit  iniţiatorilor proiectului, primarii muncesc în condiţii de stres şi se simt „uzaţi”.  În aceste condiţii,  primarii ar putea primi și pensii speciale. Propunerea este ca de aceste pensii  să beneficieze  doar primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene.

Un proiect de lege iniţiat de şase parlamentari ai puterii prevede faptul că un primar ar putea să-şi reducă vârsta de pensionare cu un an pentru fiecare mandat dus la capăt, potrivit Realitatea TV.

De o astfel de reducere mai beneficiază în prezent minerii, angajaţii din siderurgie şi metalurgie.

Uzat de multele hotărâri luate împotriva comunităţii româneşti, primarul din Carei va beneficia de pensie specială dacă această lege va primi undă verde. Nu e de ici de colo să interzici amplasarea busturilor româneşti în parcurile municipiului Carei pe motiv că nu permite istoria locului şi mentalităţile, nici să laşi cu bună intenţie degradarea busturilor existente care sunt reabilitate pe cheltuiala proprie a  unor consilieri locali, nici să propui gard în faţa Teatrului Municipal cu 468 de euro pentru 1 metru liniar sau să cheltui 245 mii lei pentru pavarea unei alei de 600 m sau să angajezi pe cumetrii şi interes fel de fel de persoane în primăria Carei. Toate acestea presupun un efort, o uzură morală care trebuie cumva răsplătită, nu? Vă daţi seama ce efort a necesitat solicitarea primarului Kovacs de a se cumpăra un autoturism marca Renaul Fluence din banii Fundaţiei pentru promovarea turismului local şi pentru folosul personal ? E şi normal să refuzi în aceste condiţii inscripţionarea ei cu însemnele Fundaţiei de Turism local! Iar efortul trebuie cumva răsplătit.

Actul normativ mai prevede că pensiile speciale ale aleşilor locali se vor calcula după aceeaşi schemă ca şi ale parlamentarilor.

Mai exact se înmulţesc lunile de mandat cu 0,55 la sută din ultima indemnizaţie brută. Evident, cei mai mulţi bani îi vor primi primarii cu cele mai multe mandate. Legea urmează să intre în dezbaterea Parlamentului.

 redacţia

Lasati un comentariu