Un consilier judeţean acuză: finanțare ilegală de 5 milioane lei la un club sportiv

• publicat la: 9 septembrie 2015
Un consilier judeţean acuză: finanțare ilegală de 5 milioane  lei la un club sportiv

Potrivit unui comunicat remis redacţiei noastre , sătmărenii se confruntă cu o situaţie similară  celei în care se află administraţia locală careiană în urma unui audit al Curţii de Conturi. În urma auditului, administraţia Kovacs trebuie să returneze 5,5 miliarde lei vechi , sume alocate ilegal pentru  asociaţii şi organizaţii neguvernamentale .

Unul dintre  consilierii  județeni , Adrian Cozma, solicita  la  mijlocul lunii iulie a.c,  efectuarea unui  audit financiar independent la Clubul Sportiv  FC Olimpia , pentru a cunoaște exact modul  în care se cheltuiesc sumele alocate din bugetul județului Satu Mare.

Un control recent al Curții de Conturi a confirmat faptul că suspiciunile  i-au fost  confirmate în ce priveşte  existenta unor nereguli grave la clubul Olimpia.

Conform raportului, inspectorii Curții de Conturi au stabilit că sumele alocate de Consiliul Județean Satu Mare clubului FC Olimpia  s-au facut ilegal, sub formă de ,,cotizație”, fără contracte de finanțare și mai grav, au fost cheltuite fără documente justificative. Valoarea estimată a abaterii se situează la nivelul sumei de 5.343.000 de lei.

„Aflăm astfel că  peste 5 milioane de lei din bugetul Județului Satu Mare au fost direcționați ilegal spre  FC Olimpia pentru a susține nu atât sportivii, cât organigrama stufoasă, înțesată cu clientelă politică. Așa cum avertizam  în iulie, la momentul aprobării în  Consiliul Local  a unei noi tranșe de  1 milion lei pentru clubul Olimpia, managementul defectuos plus mulțimea de șefi și șefuleți ar putea aduce  clubul sătmărean într-o situație  fără ieșire. An de an, cheltuielile financiare au crescut, în același ritm cu numarul personalului tehnico-administrativ angajat să ,,supra eficientizeze” performanța  sportivă. Sunt concluzii ale  documentelor justificative depuse pentru alocarea finanțării, de altfel. incomplete și având multe carențe din punctul de vedere al profesionalismului cu care au fost intocmite. Amatorismul si superficialitatea descriu exact maniera de lucru a staff-ului clubului. Conducerea clubului FC Olimpia și-a batut joc atât  de sportivi, cât și de cei care îi sprijină cu bună credință: suporteri, consilieri , toți sătmărenii care îndrăgesc sportul”  afirmă  acesta.

În toate declarațiile mele publice, și asumându-mi  riscul de a deveni de-a dreptul incomod, am atras atenția asupra nevoii de transparentizare a cheltuirii banilor publici, deoarece astfel de situații nu sunt singulare. La nivelul multor administrații locale, municipale și județene, banii sunt alocați fie ilegal, fie total inoportun, sacrificându-se din interese obscure, adevaratele nevoi ale comunitaților” spune în încheiere consilierul judeţean Cozma.

 

comentarii

de carei la 10 septembrie 2015 - 12:42

dar de milonu de cum primesc asa zisi antrenoriii sal. fara sa semneze un act…????/ la vitoria carei de ce nu scrietiii…???/ de ce se doreste o alta asociatie…???? unde se che;tuie atatia banii cu niste copiii …??? curtea de conturiii sa ver. tot clubu…si rest, care dau facturii fara ca sa ,se fii consumat cv …la cultura la fel nu se cheltuie numai pe protocol….adica cons, de 10 ron si se fac fact. de10000 de roni si asa mai departe

Lasati un comentariu