A treia zi de doliu naţional. Primăria Carei fără steag în bernă

• publicat la: 2 noiembrie 2015
A treia zi de doliu naţional. Primăria Carei fără steag în bernă

Guvernul a decretat, sâmbătă, trei zile de doliu național, în cadrul unei ședințe extraordinare convocată de premierul Victor Ponta în urma tragediei petrecute vineri seară în Capitală, când 30 de persoane au decedat după un incendiu izbucnit în clubul Colectiv.

Astfel, Guvernul a decis printr-o Hotărâre ca zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie 2015 să fie declarate zile de doliu național pe teritoriul României, cu aplicarea dispozițiilor legale în materie.

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Actul normativ mai stabilește că, în zilele de doliu naţional, aşa cum au fost stabilite de guvern, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă (coborât pe jumătate – n. red) Drapelul României.

Suntem în a treia zi  de doliu naţional  în urma tragediei din clubul Colectiv.

Rugăm Primăria Carei ca măcar în ultima zi de doliu naţional să arboreze drapelul în bernă în semn de respect pentru victimele incendiului din capitală.

Ultima dată când în România a fost doliu național a fost în 26 iunie 2013, după accidentul din Muntenegru, soldat cu moartea a 18 români.

comentarii

de emil la 2 noiembrie 2015 - 23:22

Primaria din Carei respecta numai mortii unguri. Ce steag in berna, ce doliu national? Primarul stie altfel, apartine altei natiuni, deci …. nimic nou sub soare. Pasiunea de la Asuaj nu are legatura cu respectul.

de palyka la 3 noiembrie 2015 - 10:04

Sa le fie rusine nu au nici un pic de respect. Probabil ca daca se intinpla in ungaria atunci arborau drapelul in berna .Sant niste nesimtiti

Lasati un comentariu