Controale la Castelul Károlyi

• publicat la: 20 februarie 2016
Controale la Castelul Károlyi

Un corp de control format din inspectori autorizaţi , angajaţi de la Prefectură, cărora li s-au alăturat reprezentanţii firmelor  executante,  a poposit  vineri, 19 februarie 2016 la Castelul din Carei pentru a verifica calitatea lucrărilor efectuate în urma căşstigării proiectului proiectului finanţat din FEDR, prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL şi a fost depus spre finanţare în august 2008 in cadrul: Axei prioritare  5.

Valoarea totală a proiectului  a fost de   23.179.393,51 lei, din care 18.775.621,80  lei cheltuieli eligibile totale iar suma de 16.053.156,64 lei  a fost alocată numai pentru pentru Castelul Karolyi din Carei restul sumelor fiind destinate cetăţii Ardud.

Corpul de control a sosit la Carei în urma unei sesizări depuse la Prefectură privind starea clădirii Castelului în perioada de garanţie a lucrărilor de renovare finanţate din fonduri europene. Preocuparea  persoanelor din primăria Carei care au fost prezente alături de delegaţie a fost  doar la adresa autorului sesizării nu şi a modului în care au fost  cheltuiţi banii publici de orice provenienţă.

Castelul Karoly face parte din Circuitul Târgurilor medievale din Transilvania de Nord împreună cu castelul din Ardud. Este unul din obiectivele cele mai vizitate de pe plan local.

redactia

comentarii

de nicu la 20 februarie 2016 - 15:23

Sper sa verifice si podul, etajul nedeschis, unde parchetul e umflat, peretii fara tencuiala, si pe unde s evede exact ca plua, in cel ptin cinci locuri. E o bataie de joc ce au facut cu banii europeni, dar l acastel mafia e mai mare decit granitele orasului Carei.

de sergiu la 20 februarie 2016 - 17:27

de lift ati uitat sa verificati? bine ca banii ati incasat pentru lift dar ce mai conteaza ca nu merge.

Lasati un comentariu