Promoţia 2016 a Liceului Teoretic din Carei

• publicat la: 4 iunie 2016
Promoţia 2016 a Liceului Teoretic din Carei

Sărbătoarea absolvenţilor din clasa a XII-a are largi semnificaţii în viaţa oricărei şcoli  şi a devenit pentru elevi, părinţi şi profesori un moment de profundă trăire emoţională. Vineri, 3 iunie 2016, la Liceul Teoretic din Carei  s-a  desfăşurat festivitatea consacrată ,,Ultimului sunet de clopoţel – 2016”. Liceul careian s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru  cei 162 de absolvenţi ai promoţiei 2016  care şi-au  luat rămas bun de la cei mai frumoşi ani din viaţă, anii de liceu.

 După ultima oră de dirigenţie, schimbul de panglici între generaţii, proaspeţii absolvenţi şi-au luat rămas bunul muzical, coridoarele răsunând de cântecele  de despărţire.

Apoi, cele 6 clase de absolvenţi s-au îndreptat spre locul festivităţii, curtea liceului,  trecând pe sub un lung  pod de flori al colegilor lor mai mici, elevii claselor a XI-a, însoţiţi de notele solemnele ale eternului Gaudeamus, imnul absolvenţilor.

O dată încolonaţi pe clase în careul din curtea şcolii începe festivitatea de absolvire a claselor a XII-a a Liceului Teoretic Carei cu un cuvânt de bun venit din partea  directorului  Zsido Sandor. O emoţionantă alocuţiune  bilingva a susţinut directoarea adjunctă a Liceului Teoretic Carei, prof. Rodica Pop:

,,Stimaţi absolvenţi, veţi rămâne mereu dragii noştri. Suntem din noi în această zi care este mereu alta.Pentru noi, dascălii este o sărbătoare, o sărbătoare care se repetă şi care ne face să rămânem mereu tineri! Pentru voi absolvenţii este o zi unică pentru că fiecare dintre voi o trăiţi în momentul vostru, o trăiţi în clipa voastră, o trăţi după sufletele voastre şi după putinţa voastră. Pentru că spunea Albert Camus ,,fiecare clipă a vieţii poartă în ea o valoare, un miracol, o faţă eternă de tinereţe. Aceste sărbători de final de an şcolar, aceste sărbători ale ultimului sunet de clopoţel ne face pe toţi  să ne reîntoarcem măcar pentru o clipă în tinereţe şi să ne simţim absolvenţii! Porniţi pe un drum pe care noi toţi  vi-l dorim presărat cu flori, cu intenţii bune şi la capătul căruia vă dorim toţi să găsiţi ce aţi căutat.” 

Au urmat apoi înmânarea premiilor speciale. Sefa de   promoţie a fost  Spanci Andrada din clasa a XII-a A, profil matematică-informatică, care obţinut media 10 pe parcursul tuturor celor 4 ani de şcoală.

Directorul Zsido Sandor a conferit  diplome speciale ,,Părintele anului” unor părinţi cu care şcoala a colaborat foarte bine, Lăţa Adrian şi Toth Tamas.

Ritualul predării cheii către colegii din clasa a XI-a a generat noi şi emoţionante discursuri ale proaspeţilor absolvenţi şi ale  foştilor lor colegi de-acum, din clasa a XI-a.

Fiecare diriginte a trecut apoi la înmânarea premiilor şi diplomelor celor mai merituoşi elevi ai lor.

Clasa a XII -a A, diriginte prof.Ioan Lazslo are un efectiv de  24 de elevi care s-au remarcat  atât la disciplinile de profil: Matematică, Informatică, Informatică aplicată,Tehnologia Informatiilor si a Comunicatiilor, Fizică, Chimie, Biologie, Limbi străine,limba si literatura romana, cât si la alte discipline scolare precum si numeroase activităţi extra curriculare: Educatie fizica si sport,  Activitati cultural-artistice, activitati de voluntariat, parteneriat cu alte scoli, activităţi de ecologizare. Din cei 24 de elevi , un numar de 22 au avut media generala peste 9,00.

Premiul I fost obţinut de 3 elevi, ambii cu media 10 şi anume Spanci Andrada, Ilieş Elisei şi  Florin Tămaş.

Premiul II, la egalitate de medie cu 9,81 elevii Brisc Bianca şi Coşarcă Dan, iar  Premiul III, cu media 9,68 a fost obţinut de 3 elevi:   Aurora   Ciută, Moldovan Alexandra şi Moş Cristina

Menţiune I cu media 9,67 a fost înmanată lui Şmolnar Karina şi lui Gorgan Ionuţ

Menţiune II cu media 9,64 Lăţa Ştefana

Menţiune III cu media 9,61 a obţinut elevul Geyger Erik

Clasa a XII-a B, diriginţi Muszka Agnes şi Redai Krisztina

Premiul I – Maurer Peter , cu  media 9,78

Premiul II – Herman Eszter  , cu media 9,75

Premiul III – Putovici Abel , cu media 9,64

 Clasa a XII-a C, profil   bio-chimie, diriginte Rusu Codruţa

Premiul I: Racolţa Teodora cu media 10

Premiul II: Ţurcaş Alexandra, cu media 9,97

Premiul III: Ştruţui Beniamin, cu media 9,85

Clasa a XII-a D, diriginte  Kiss Ildiko

Premiul I  Akkerman  Kinga, media 10

Premiul II, Keler Diana, cu media 9,77

Premiul III,  Veber  Noemi,cu  media 9,76

Clasa a XII-a E, diriginte Pakai Magdalena

Premiul I cu  media 9,98 obţin elevele Balog Iulia şi Jurj Patricia

Premiul II: Veress Ligia, cu media 9, 85

Premiul III:Ionescu Andrada,  cu media 9,81

Clasa a XII-a F, diriginte Progli Reka

Premiul I: Fekete Ivett, cu media 9,82

Premiul II: Gati Tunde, cu media 9,66

 Premiul III: Elekes Renata si Tempfli Diana, cu media 9,63

După înmânarea diplomelor pentru rezultatele deosebite obţinute de-a lungul anului şcolar, atât la învăţătură cât şi la alte activităţi extraccuriculare, absolvenţii au făcut ultimele poze de grup cu profesorii diriginţi şi directorii şi şi-au luat “la revedere” de la cadrele didactice, ce le-au îndrumat paşii pentru viitor.

A fost o zi plină de emoţii atât pentru absolvenți, cât şi pentru profesorii şi conducerea colegiului.

Rudele şi invitaţii, vizibil emoţionaţi au oferit absolvenţilor braţe de flori şi cadouri, imortalizând prin fotografii acest moment unic şi deosebit din viaţa de proaspăt absolvent de liceu.

La final, am surprins o imagine inedită, trecut şi prezent, adică primul director al acestei unităţi de învăţământ inaugurate în septembrie 1964, prof. Cornelia Ierima şi actualul director, prof. Zsido Sandor.

Toate imaginile de la festivitate , pe pagina de Facebook a Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1104443956264357.1073741884.737726976269392&type=3

Buletin de Carei

Lasati un comentariu