Festival Medieval Carei 2016

• publicat la: 30 iulie 2016
Festival Medieval Carei 2016

Pe o vreme caniculară, sâmbătă 30 iulie a debutat o nouă ediţie a Festivalului Medieval din Carei. Evenimentul e debutat cu o paradă a participanţilor  în jurul parcului dendrologic. Deschiderea oficială a avut loc în faţa intrării principale din Castel în faţa reprezentanţilor cavalerilor maltezi, teutoni și templieri din țară și străinătate şi în absenţa oricărei oficialităţi  locale.

Dintre invitaţi au făcut parte Anca Păsărin, președinta Ordinului Cavalerilor Templieri  din București   și  Daniel Ionuț Faina, de la Ordinul Cavalerilor Teutoni ai  Sfintei Maria, comandantul cetății Oradea.

,,Revin pentru a doua oară la Carei,  mă bucur să fiu din nou aici și să iau parte la  Festivalul Medieval de la Carei’’ a declarat pentru Buletin de Carei  cavalerul teuton Daniel Ionuț Faina.

După salutul specific fiecărui ordin cavaleresc am  avut ocazia de a urmări diverse activităţi interesante  prestate pe ateliere de lucru. Cei mici au avut la îndemână  un atelier de pictură sau mersul pe picioroange. Cu toţii am urmărit cu interes demonstraţiile de luptă , îndemânarea arcaşilor,  graţioasele dansuri ale domniţelor sau  virtuozităţile  meșterilor sticlari, pielari, fierari , spectacol cu foc, muzică și teatru, recitaluri de sonete.

Nelipsit de la nicio ediție a festivalului medieval de la Carei este  meșteșugarul Egyed Ferö, tulierul  din Oradea. Și de această dată taraba sa  cu instrumentele muzicale medievale a atras de atenția celor prezenți în parc.  Tulierul Egyed Ferö a declarat pentru Buletin de Carei  ,,Mă bucur să revin la Carei și să prezint și să vând instrumentele  muzicale pe care le confecționez și mai ales tulnicele, de care sunt tare mândru. Sunt obiecte tradiționale românești și le realizez cu multă pasiune, cu toate că sunt maghiar!’’

Peste 200 de imagini de la manifestare puteţi găsi pe pagina de Facebook a Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/Buletin-de-Carei-737726976269392/photos/?tab=album&album_id=1142803239095095

Programul continuă şi  duminică 31 iulie 2016 de la ora 16,00.

Din păcate, pentru acest Festival nu a fost îngăduită de administraţia locală prezenţa  punctelor de comercializare apă , suc sau îngheţată. Vremea caniculară a pus la grea încercare rezistenţa celor ce nu au venit de acasă cu …sticla  de apă! Spre deosebire de acest Festival medieval, la petrecerile organizate în aceiaşi locaţie de UDMR şi FDG a fost posibilă prezenţa comercianţilor cu servicii alimentare şi preparare mâncăruri chiar la faţa locului.

Buletin de Carei

 

Program Festival

Sâmbătă, 30 iulie 2016

18.30 – 19.30  Cortul cu povești – Teatru lectură după piese ale lui William Shakespare cu membri ai trupei de teatru M.E.E.M.

19.00 – 19.30  Jocuri și concursuri distractive (II)

21:45 – Spectacol cu Foc            

Duminică, 31 iulie 2016

16:00 – 20:30 – Meșteșugari și jocuri medievale pentru copii

(picioroange, spargatori de nuci, condusul roții, tălpi de mlaștină, moară de grâu, trasul funiei, sculptură, împletit de piele, confecționare de șiraguri de mărgele, pictură pe sticlă și lemn, origami, etc)

16:30 – 21:00 Luptele cavalerilor și întrecerea arcașilor

18.30 – 19.30  Cortul cu povești – Teatru lectură după piese ale lui William Shakespare cu membri ai trupei de teatru M.E.E.M.

19.00 – 20.00  Jocuri și concursuri distractive

21:00 – Concertul tradițional de muzică veche Carmina Renascentia;

Organizatori:

Centrul de promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”

Eveniment realizat cu sprijinul: Primăriei și Consiliului Local al municipiului Carei

Parteneri:

Centrul Cultural al Municipiului Carei, Biblioteca Municipală,  Muzeul Municipal Carei

Lasati un comentariu