Cum să faci şcoli, masterate şi un doctorat într-un mandat de deputat. Modelul Florin Iordache

• publicat la: 4 februarie 2017
Cum să faci şcoli, masterate şi un doctorat într-un mandat de deputat. Modelul Florin Iordache

Potrivit jurnaliştilor de la România Liberă, aflăm cum se poate combina cu succes politica cu învăţământul superior. Exemplul oferit este cel al  de acum fostului ministru de Justiţie Florin Iordache. Nu că ar fi singurul caz din România. Mai cunoaştem cazuri şi la Carei unde  există aleşi locali  sau judeţeni care au absolvit şcoli înalte după ce au fost aleşi în funcţiile pe care le deţin şi momentan.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a obținut, în șase ani, o diplomă de licență, două masterate și a urmat trei cursuri postuniversitare. De asemenea, el a reușit performanța de a obține un doctorat la Chișinău în timp ce era deputat la București.

Florin Iordache are o pregătire educațională care, în mod normal, l-ar face invidios şi pe Einstein. Noul ministru al Justiției a terminat Facultatea de Mecanică din Craiova în anul 1985, a profesat ca inginer la Fabrica de mobilă Caracal și a fost viceprimar al acestui oraș. Apoi, timp de 17 ani, nu a mai urmat niciun fel de specializare.

Dar asta nu e tot. În paralel cu activitatea sa din Parlament, Florin Iordache muncea la teza sa de doctorat. În timpul studiilor doctorale domnul Iordache a parcurs încă patru programe de studii ale unor diferite instituţii: Institutul Naţional de Administraţie (2004) – cursuri postuniversitare; Institutul Naţional de Administraţie (2004) – masterat; Univ. „Nicolae Titulescu” Bucureşti (2006) – masterat şi  Colegiul Naţional de Apărare (2006) – cursuri postuniversitare.

Teza a fost elaborată într-un domeniu complet diferit față de cele în care era licențiat. Florin Iordache a devenit doctor în anul 2007 la Universitatea Liberă Internațională (universitate privată înființată în 1992) din Chișinău, oraș aflat la o distanță de 600 km de domiciliul și de locul de muncă ale actualului ministru al Justiției. Pe atunci, Iordache era la al doilea mandat de deputat.

Teza de doctorat a lui Iordache s-a numit „Impactul corporaţiilor transnaţionale asupra proceselor de integrare economică a României în UE”. Specialiștii consultați de “România liberă” spun că doctoratul este o întreprindere „full-time”, deoarece  „cititul, filtrarea informațiilor, aprofundarea lor ocupă foarte mult timp, apoi e obligatorie formularea unor ipoteze cu un caracter de originalitate”.

Cum a putut face Iordache un doctorat la Chișinău în paralel cu două masterate și cu obligația de a merge zilnic la Parlament?

integral pe romanialibera.ro

comentarii

de ANTIDRAGNEA la 4 februarie 2017 - 18:25

Psedisti , cred ca sunteti mandrii cu acest ministru.Sa va fie rusine ca ati sustinut astfel de oameni.Prostia umana nu are limine , continuati sa sustineti pe Dragnea si gasca lui de analfabeti,incompetenti si infractori, asa sa va ajute DUMNEZEU. Televiziunile lui Varanu si Ghita v-au indobitocit !!!!!!

Lasati un comentariu