Castelul careian la Târgului European al Castelelor

• publicat la: 29 mai 2017
Castelul careian la Târgului European al Castelelor

Castelul Károlyi din municipiul Carei a fost promovat la cea de a treia ediție a Târgului European al Castelelor, eveniment găzduit de către Castelul Corvinilor din Hunedoara în perioada 27-28 mai 2017. Manifestarea din acest a adus în atenția publicului 29 de obiective istorice din 5 ţări europene: Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi România: Palatul Magna Curia, Cetatea de Scaun a Sucevei, Biserica fortificată Biertan, Cetatea Făgăraş, Cetatea Poenari, Castelul Bran, Cetatea Severinului, Castelul Miclăuşeni, Turnul cu Ceas, Cetatea Târgu Mureş, Cetatea Oradea, Castelul Cantacuzino, Castelul Károlyi, Mănăstirea franciscană Maria Radna, Asociaţia ‘Der Schlösserstrasse – Castle Road” 17 castele din Austria, Castelul Peleş, Castelul Pelişor, Castelul Spis din Slovacia, Castelul Eger din Ungaria, Castelul Ravadinovo din Bulgaria, Cetatea Rupea, Cetatea Râşnov, Castelul Brâncovenesc din Potlogi, Sarmizegetusa Regia, Cetatea Devei, Asociaţia Arche, Cetatea Mălăieşti , Castelul Corvinilor şi Cetatea Ineu.

Reprezentanții Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și ai Direcției de Cultură a Municipiului Carei au împărțit vizitatorilor materiale promoționale despre Castelul Károlyi, despre obiectivele turistice din împrejurimi, despre posibilitățile de cazare din zonă, dar și despre evenimentele culturale care vor avea loc în perioada estivală la Carei (Carei FEST).

Printre vizitatorii de la standul Castelului Károlyi s-au numărat diverse personalități locale și județene, primarul municipiului Hunedoara consilieri locali, județeni, oameni de cultură și parlamentari. Careienii au stabilit legături cu alte castele din țară și străinătate în vederea unor viitoare colaborări.

Vizitatorii s-au arătat impresionați de hainele de epocă ale careienilor, dar și de standul care a reprezentat o imagine nocturnă a castelului Károlyi.

comunicat

Lasati un comentariu