Incredibil. Primarul Kovacs plăteşte presă de casă pentru a face publice adresele sale de la Poliţie sau materiale din mapa sa de la primărie. Nu şi Raportul Curţii de Conturi

• publicat la: 29 iunie 2017
Incredibil. Primarul Kovacs plăteşte presă de casă pentru a face publice adresele sale de la Poliţie sau materiale din mapa sa de la primărie. Nu şi Raportul Curţii de Conturi

Buletin de Carei  este prezent în mijlocul careienilor din anul 2005, oferind informaţii  care de multe ori deranjează mai marii zilei plătiţi din banul public. Este motivul pentru care aceştia  au demarat o campanie de contracarare a acestor informaţii cât se poate de reale prin  metoda manipulării şi  denigrării  în loc să găsească soluţii de remediere a situaţiilor care să nu mai dea naştere la informaţii neplăcute lor.

Nu este un secret pentru nimeni că primarul Kovacs nu ţine conferinţe de presă, că nu doreşte să participe la emisiuni unde întrebările să fie puse în direct , neregizate şi nici să participe la emisiuni unde să stea faţă în faţă cu consilieri careieni din opoziţie, nemaivorbind de careienii care au spirit civic. Am întrebat unde sunt cei 5 mii lei acordaţi ca ajutor de urgenţă cică familiei Nemethi dar pe care familia nu i-a ridicat.  Aţi citit sau  auzit  vreo explicaţie din partea primăriei? Radu Monica  şef biroul Asistenţă Socială din primărie a adus personal acasă la familia Nemethi o adresă răspuns dar din care lipsea tocmai pasajul în care să fie menţionat concret la cine au ajuns banii!

Program de audienţe la Primăria Carei nu există pentru că …,,sunt de factură comunistă,,  deşi primarul este  un fost membru al PCR  ajuns  cu acest statut la Carei la fabrica de mobilă Crasna. Care a …dispărut  la fel ca şi firmele sale personale, patru parcă erau, nu? Au rămas doar datoriile pentru care are reţinere pe salariu…..

Deranjat de dezvăluirile constante ale Buletin de Carei privitoare la administrarea oraşului şi la modul de cheltuire al banului public , de favorizarea unui grup de interes, acesta a considerat de cuviinţă să plăteasca din banii careienilor persoane din presa scrisă  care să încerce să îi retuşeze imaginea şifonată.

UAT Municipiul Carei are la ora actuală angajaţi ca şi consilieri personali ai primarului  doi reporteri activi din presa de limbă maghiară dintre care unul  are doar studii medii şi este şi politician subordonat politic primarului ca preşedinte de partid.

De specialişti care să îşi aducă contribuţia la dezvoltarea oraşului se pare că nu are nevoie.

Nu sunt singurii gazetari din presa scrisă , finul primarului fiind plătit ca şi PFA cu 2.500 lei lunar şi cu avantajul de a folosi biroul  de lângă baia de la etajul 1.

Acesta este modul în care primarul consideră că trebuie să contracareze  opiniile careienilor care nu îi împărtăşesc …gândirea şi acţiunile.  Cunoscut  în Carei ca un neiubitor de români-români, primarul Kovacs se ascunde după articolele celor trei  personaje   când vrea să refuze  un eveniment sau să blameze un opozant al său.

Nimeni din presa judeţeană  nu   le ţine isonul şi nu  le promovează denigrările  dedicate  celor care deranjează cuplul Kovacs-Keiser. Dar dintre toate aspectele   ,,româneşti,, care îl deranjează pe primar capul de listă îl deţine ASTRA Carei.  Din 2014 şi până în prezent toate activităţile ASTRA Carei au fost organizate fără sprijin de la Primăria Carei şi nici măcar la invitaţiile de participare nu au răspuns cei doi primari.  Au avut loc deja 3 ediţii ale Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun la Carei, cu participarea a sute de colindători veniţi din tot judeţul sau judeţe limitrofe fără ca presa de casă a primarului să reacţioneze deşi este plătită şi  din banii careienilor.

Ideea de a se organiza la Carei o Adunare Generală la nivel naţional  a dat adevărate frisoane primarului Kovacs , gazdă generoasă pentru orice altă activitate  de participanţi…neromâni.

Prea lipsit de bărbăţie pentru a ieşi în public şi a motiva refuzul său de a susţine o activitate ce ar face cinste oricărui mare municipiu darmite unui orăşel cum e Careiul, primarul oferă finului său solicitarea ASTRA Carei aflată la ora respectivă doar în mapa sa de lucru şi se lasă…în pana lui.   Adunarea Generală a Asociaţiunii ASTRA, cea mai longevivă asociaţie culturală românească ( 156 de ani de existenţă)  este considerată …,,o paranghelie  pe banii careienilor,,, expresie  care caracterizează autorul .   Oare o fi având cunoştinţă despre ce înseamnă Academia Română sau despre  activităţile la nivel naţional ale ASTRA?   Sau poate tocmai acest aspect este  deranjant pentru cuplul Kovacs-Keiser care refuză şi la ora actuală să ofere un răspuns concret la solicitarea de colaborare pentru organizarea Adunării Generale.

Aspecte legate de evaporarea unor sume  importante din banii oraşului nu sunt  de interes pentru presa de casă nici modul  deplorabil în care se efectuează asfaltarea  plătită de careieni.

Şcoala Vasile Lucaciu a rămas cu geamurile de acum 100 de ani fără ca altcineva înafară de Buletin de Carei să semnaleze discriminarea la fel şi în cazul ideii de comasare promovată de primar pe ascuns  cu inspectorul şef şi directorii  de liceu din oras şi apoi la şedinţele cu părinţii din luna decembrie 2016.

Aţi citit doar în Buletin de Carei despre dorinţa de desfiinţare a scolii Vasile Lucaciu prin comasarea cu Colegiul Tehnic Iuliu Maniu. Se pare că şi tăcerea are un preţ bun pentru unii.

Primarul Kovacs nu a convocat nici o conferinţă de presă după ce am semnalat că în oraşul unde este primar nu sunt clase de meserii în limba română. Ar   fi  fost binevenite nişte explicaţii pentru familiile  care au copii care ştiu doar limba română, că tot suntem cetăţeni în statul numit România. Datorită Buletin de Carei au fost curăţate mormintele eroilor din cel de-al doilea război mondial. Cel care a reabilitat din  fondurile sale personale bustul lui  Simion Bărnuţiu a fost consilierul Ciută deoarece primarul Kovacs a refuzat solicitarea acestuia de a se implica. Doar Buletin de Carei a  semnalat despre cazul noului sediu al primăriei unde a  fost  tăiată panglica inaugurală acum 2 ani dar încă nu este finalizată finisarea. Doar datorită Buletin de Carei există însemne naţionale în sala de şedinţe a Consiliului Local Carei şi tot datorită Buletin de Carei au apărut Declaraţiile de Avere şi Interese ale funcţionarilor din primărie.

Presa de casă nu a suflat un cuvinţel despre Raportul Curţii de conturi Satu Mate de anul trecut şi despre ..consecinţele lui.

De ce nu oferiţi şi acest Raport al Curţii de  conturi domnule primar Kovacs? Ce aveţi de ascuns? Există cumva o plângere penală pentru  ceva anume???

Când vom citi în presa de casă  despre lipsa claselor de meserii în limba română ce pregătesc ospătari sau vânzători sau tapiţeri sau sudori în anul şcolar 2016-2017?  Nu dorim exclusivitate pentru Raportul Camerei de Conturi Satu Mare aşa că domnule primar Kovacs oferiţi acest raport  presei de casă  precum şi răspunsul la întrebarea legată de plângerea penală… Doar în cazul în care nu doriţi cumva să convocaţi o conferinţă de presă în care să vorbiţi despre acest subiect şi în care să răspundeţi la întrebările celor prezenţi.

Careienii au dreptul să fie informaţi  despre cum se cheltuiesc banii lor.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu