Istorie falsificată în centrul Careiului. Prefectura intervine

• publicat la: 20 septembrie 2017
Istorie falsificată în centrul Careiului. Prefectura intervine

Buletin de Carei semnala la data de 10 iulie 2017 că în centrul orasului  este amplasată o hartă turistică în care apar date  istorice eronate legate de instaurarea…,,stăpânirii româno-sovietice,,  sau de  bombardamente anglo-americane  prin Carei sau de momentul deportării svabilor. Nici termenul de Pacea de la Sătmar nu este de fapt cel mai corect având în vedere  evenimentele  de la acea vreme.

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/sfidare-sau-ignoranta-harta-turistica-din-centrul-careiului-din-romania-si-ocupatia-romano-sovietica-care-a-deportat-svabii.html

In urma aparitiei articolului  ,,Sfidare sau ignoranta? Harta turistică din centrul Careiului din România şi ,,ocupaţia româno-sovietică care a deportat şvabii,,    un cititor fidel al Buletin de Carei a sesizat acest aspect Institutiei Prefectului deranjat de neadevărurile istorice promovate de către administratia careiana actuală.

Pentru obtinerea de  informatii  de specialitate  a fost solicitat Muzeul Judetean Satu Mare care a confirmat printr-o adresă că se impune modificarea datelor de pe panoul de afisaj din centrul Careiului.

Ca urmare a datelor de specialitate comunicate de Muzeul judetean Satu Mare Prefectura a remis Primăriei Carei o adresă prin care pune în vedere  corectarea falselor informatii cu  cele reale pentru a nu mai induce în eroare turistii si trecătorii care  urmăresc panoul de afisaj.

Buletin de Carei a fost si de această dată vigilent si a semnalat corect  faptul că administratia locală  oferă date inexacte celor care doresc  să îsi îmbogătească cunostintele despre istoria locului. Din pacate toate aceste date eronate sau false daca vreti se gasesc si pe HARTA Carei tiparita de catre Primaria Carei si distribuita desi Buletin de Carei a semnalat aceste aspecte.

http://www.buletindecarei.ro/2013/09/primaria-carei-accepta-stergerea-monumentului-ostasului-roman-de-pe-harta-orasului.html

Buletin de Carei

 

comentarii

de Protestatarul din umbra la 21 septembrie 2017 - 13:23

Au facuto intentionat ca sa arate ca romani sint rai , i-au deportat pe svabi ,iar ungurii sint buni si ii tin sub aripa protectoare a UDMR maghiarizindui si spalindui pe creie .Toti svabi s-au declarat la recensamint magiari.Am participat personal la recensamint si am putut vedea cum svabi sint convinsi ca ei sint maghiari.

de Eu la 21 septembrie 2017 - 20:48

Protestatarul inteligent, comentatorul de serviciu: iată greșelile tale, desigur MARE MARE ROMÂN CU LIMBA MATERNĂ STUDIATĂ:1. au făcut-o 2. românii,3. sunt,4. maghiarizându-i,5. spălându-i,6. creier,7.șvabii 8.mai sunt greșeli care se repetă
APOI ÎȚI SPUN CĂ SUNT ȘVAB ȘI NU MĂ DECLAR ALTCEVA, AȘADAR NU VORBI ÎN NUMELE NIMĂNUI.
APOI BULETIN DE CAREI – MADAM CIUTE – ROG SĂ CORECTAȚI MESAJELE ANALFABEȚILOR

de Buletin de Carei la 21 septembrie 2017 - 23:28

Cum se numeste persoana care batjocoreste un nume de familie? Prin astfel de postari va caracterizati singur.a

de Protestatarul din umbra la 22 septembrie 2017 - 00:43

Pentru Eu .Nu va inversunati inpotriva unui comentator.Fiecate om are parerile lui.Aceasta inversunare canalizato pentru pastrarea limbii materne adica germana.Cum puteti sa va declarati svab cind limba materna pe care o vorbiti este maghiara si nu germana.Cum sinteti mindru ca sinteti german daca ati abandonat minunata cultura germana in favoarea culturii maghiare .Cum puteti sa spuneti ca va declarati svab cind copiii ii dati la sectia maghiara.Luptativa ca Liceul Catolic sa aiba si clase cu predare in frumoasa limba germana iar comunitatea germana sa munceasca sa se roage si sa invete in adevarata lor limba materna adica germana care a dat omenirii marea cultura germana.

de careian la 22 septembrie 2017 - 07:21

Felicitari prefectului ca ia atitudine!Demult nu a fost asa ceva si ne bucuram ca in sfarsit cineva de la guvern vede si ce se intampla pe la CArei.

de unio la 22 septembrie 2017 - 21:30

@ umbra
Daca faptele contrazic teoria, schimbam faptele! Daca toti svabii s-ar fi declarat unguri la recensamant, atunci nu aveau de unde sa apara circa 600 de svabi ca locuind in Carei. Ca unii svabi s-ar fi declarat unguri, poate fi adevarat. Asa cum majoritatea tiganilor recenzati s-au declarat tot unguri, nu tigani / rromi. Adevarat este si ca foarte multi svabi au renuntat la etnia lor si au devenit unguri. In zona Carei, ungurii de confesiune romano-catolica au origini svabesti, ungurii cu ascendenta mai veche fiind reformati. Adica, populatia svabeasca rezultata din colonizarea svabilor de dupa 1712 a fost ungarizata in cea mai mare parte, mai ales in secolul XIX – inclusiv prin politica statului ungar de lichidare a minoritatilor – si a continuat chiar si dupa introducerea administratiei romanesti. Asa se face ca, desi in fosta plasa Carei traiau in perioada interbelica 15.000 de svabi, 10.000 de romani si 5.000 de unguri, ungurii au devenit majoritari prin asimilarea svabilor, la ultimul recensamant fiind consemnati in Carei doar circa 600 de apartinatori ai etniei svabesti / germane. Adunand pe toti cei ce s-au declarat svabi in zona fostei plase Carei nu rezulta nicidecum 15000. Nici macar 5.000.

Raspunsuri

Lasati un comentariu