Consilierii UDMR Carei îşi impun reprezentanţii în şcoli

• publicat la: 20 octombrie 2017
Consilierii UDMR Carei îşi impun reprezentanţii în şcoli

O nouă  ședință extraordinară a Consiliului  Local a avut loc azi, 20 octombrie 2017. O întrunire în care pauzele solicitate au fost mai lungi decât desfăşurarea efectivă a  şedinţei. Primele 3 puncte de pe Ordinea de zi au fost votate la foc continu fără a fi dezbătute. 

 

 

 

 

La propunerea directorului Varna Levente de la Direcţia de învăţământ din Primăria Carei lista consilierilor desemnați în consiliile de administrație ale unităților de învățământ a fost  modificată şi supusă aprobării consilierilor. Pentru acest proiect precum şi pentru cel de alegere a  reprezentanților  în comisiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii învăţământului în anul şcolar 2017-2018 formaţiunea UDMR  a cerut pauză de consultare.

Modificarea listei  consilierilor desemnați în consiliile de administrație ale unităților de învățământ  a presupus de fapt mărirea numărului de consilieri  pentru Liceul Teoretic Carei şi diminuarea numărului de consilieri desemnaţi pentru alte şcoli. Toţi cei 3 consilieri propuşi pentru Liceul Teoretic Carei sunt de la UDMR.  Consilierul Ciută a dorit să afle…,, ca o curiozitate,  care este raţionamentul după care  au fost desemnaţi  3 consilieri în Consiliul de Administraţie  de la aceeaşi formaţiune…întâmplător cei trei sunt de la UDMR dar puteau fi de oriunde…..dacă data  trecută am fost de acord cu doi consilieri dela aceeaşi formaţiune acum nu mai înţeleg ,,

Varna Levente a dat un răspuns ambigu  din care  a reieşit că de fapt nu se dorea schimbarea listei propuse…..

Ilie Ciută  a mulţumit…,,pentru că aţi încercat să daţi un răspuns   dar cred că nici dvs nu credeţi  ce aţi spus…lista cu propuneri se putea face să fie echilibrată dar nu s-a dorit…noi votăm acum de fapt lista propusă de domnul Varna,,.

În aceste condiţii, consilierul Păuşan o propune de Lavinia Szulak să facă parte din reprezentanţii pentru liceul Teoretic dar aceasta refuză. Ilie Ciută îl propune pe consilierul Racolţa şi astfel lista de propuneri cuprinde 4 nume, Csizmadia Zsolt, Muller Ioan , Fazakas Arpad  şi Ioan Racolţa.  Grupurile ALDE şi PSD  nu au făcut nominalizări.

Votul a fost secret, pe bilete distribuite de secretarele Sroth şi Mateş.

În urma numărării voturilor, Csizmadia Zsolt a obţinut 18 voturi, Muller Ioan – 15 , Fazakas Arpad – 16 iar  Ioan Racolţa – 9. Un rezultat deosebit de interesant dacă avem în vedere că sunt 12 consilieri UDMR din 19. Deci 2 dintre ei nu au votat lista care trimite în Consiliul de administraţie de la Liceul Teoretic doar membri ai UDMR şi au votat cu consilierul liberal considerând probabil deplasată propunerea formaţiunii din care fac parte.

Am remarcat că şi consilierul desemnat la Liceul Teoretic în comisia  pentru evaluarea şi asigurarea calităţii învăţământului este tot de la UDMR.   Potrivit unor surse bine informate se pare că aceste schimbări se datorează pregătirilor în vederea schimbării numelui liceului. Oare acesta să fie adevăratul motiv? Vom vedea în curând dacă sursele au avut sau nu dreptate.

Vă redăm în continuare lista consilierilor desemnați în urma votului în comisiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii învăţământului
Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.1: Hago Attila Nandor (UDMR)
Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.2: Szulak Lavinia (ALDE)
Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.3: Roman Adrian (UDMR)
Şcoala Gimnazială Nr.1: Todea Carmen (PSD)
Şcoala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” Nr.2: Venig Gabriela (UDMR)
Şcoala Gimnazială Nr.3: Racolța Ioan (PNL)
Liceul Teoretic Carei: Petkes Iosif (UDMR)
Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu”: Cioltean Sorin (PSD)
Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuţiu”: Tempfli Vasile (UDMR)
Liceul Romano- Catolic ”Josephus Calasantius”- Mărginean Eva (UDMR)
Clubul Elevilor Carei, Putovics Tunde (UDMR)

 

Lista iniţială din 18 septembrie 2017 cu reprezentanții în consiliile de administrație ale unităților de învățământ în anul școlar 2017-2018.

Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.1: Venig Gabriela (UDMR)
Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.2: Păușan Bujor (ALDE);
Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.3: Racolța Ioan (PNL);
Şcoala Gimnazială Nr.1: Muller Ioan (UDMR), Ciută Ilie (PNL)
Şcoala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” Nr.2: Roman Adrian (UDMR), Szulak Lavinia (ALDE)
Şcoala Gimnazială Nr.3: Petkes József (UDMR), Putovics Tunde (UDMR), Cioltean Sorin (PSD)
Liceul Teoretic Carei: Csizmadia Zsolt (UDMR), Muller Ioan (UDMR)
Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu”: Hago Attila Nandor (UDMR), Todea Carmen (PSD)
Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuţiu”: Hago Attila Nandor (UDMR), Oneț Ioan (PSD)
Liceul Romano- Catolic ”Josephus Calasantius”: Tempfli Vasile (UDMR), Venig Gabriela (UDMR)
Clubul Elevilor Carei: Fazakas Zoltan (UDMR)

În urma votului de astăzi, 20 octombrie 2017, la Şcoala Gimnazială Nr.3 au rămas doar doi consilieri din cei trei, adică Putovics Tunde (UDMR) și Cioltean Sorin (PSD).
La Liceul Teoretic Carei a mai fost propus liderul grupului UDMR, Fazakas Arpad, pe lângă Csizmadia Zsolt (UDMR) și Muller Ioan (FDG).
La Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” a rămas doar Todea Carmen (PSD).
La Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuţiu” a rămas doar Oneț Ioan (PSD).

Lasati un comentariu