Dezbatere publică la Carei pentru amenajări la Lacul Ianculeşti şi pentru forare puţ apă termală

• publicat la: 4 octombrie 2017
Dezbatere publică la Carei pentru amenajări la Lacul Ianculeşti şi pentru forare puţ apă termală

Am anunţat cu câteva zile în urmă că se pot aduce observaţii şi propuneri pentru un proiect care vizează investiţii în infrastructura de turism la Carei. Cei care au avut curiozitatea de a deschide pagina de pe site ul primăriei au constatat că e vorba de forarea unui nou puţ  de captare apă termală şi de amenajări la Heleşteul Ianculeşti, adică la lac, până în anul 2021.

La ora actuală lacul este înconjurat cu un gard de sârmă ghimpată construit pe  suprafaţa păşunii pe care sătenii plătesc impozite. Fundaţia pentru o clădire de vacanţă a fost construită tot pe suprafaţa care apărea în acte ca păşune dar între timp au mai fost  operate modificări în  destinaţia terenurilor.  Aidoma s-a procedat şi în cazul terenului pe care s-a construit parcarea, ulterior pieptănat de administraţia locală şi scos din suprafaţa de păşune…

Fostul delegatul sătesc Ciprian Chiorean a depus în luna iunie 2014 şi un Memoriu către Primăria  şi Consiliu Local Carei prin care solicită atribuirea în folosinţă a întregii suprafeţe de păşunat din hotarul satului Ianculeşti, a luciului de apă şi a pădurii satului care este consemnată în documentele de care dispune în urma deplasărilor sale la Arhivele Naţionale. Toate au rămas fără niciun răspuns pe care era îndreptăţit legal a-l primi.

Se supune dezbaterii publice şi forarea unui nou puţ  de apă termală, cel existent fiind exploatat ani de zile fără autorizaţii şi fără a se plăti vreo redevenţă ştiut fiind că apa termală este o  resursă naturală naţională.

Pentru proiectul ”Creşterea economică a municipiului Carei prin investitii în infrastructura de turism ”, propus spre finanţare în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 7 mai aveţi timp până în data de 14 octombrie să faceţi propuneri sau observaţii în scris şi să le depuneţi la Registratura Primăriei zilnic sau prin fax la nr.0261861663 sau prin email…primariabpri@yahoo.com.

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/anunt%201.pdf

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2013/07/ianculestiulinterzis-la-civilizatie-dar-ravnit-pentru-terenuri.html

 

Lasati un comentariu