Cupa 25 Octombrie Carei premiată la GALA Atletismului Românesc ca cea mai longevivă competiție

• publicat la: 24 ianuarie 2020
Cupa 25 Octombrie Carei premiată la GALA Atletismului Românesc ca cea mai longevivă competiție

La CAREI se desfășoară CEA MAI LONGEVIVĂ competiție de atletism din România! Este vorba despre Cupa 25 Octombrie la atletism. Placheta acordată de către Federația Română de Atletism la Gala Atletismului a fost înmânată profesorului IOAN MĂRNEANU.

Felicitări și considerație pentru toată activitatea dvs domnule profesor Mărneanu!

Federaţia Română de Atletism şi-a premiat joi, 23 ianuarie 2020, laureaţii anului 2019  într-o gală găzduită de Hotelul Ramada Parc din Bucureşti. Au fost premiați cei mai buni sportivi, cei mai buni organizatori, cei mai mari susținători ai acestui sport, cei mai buni antrenori, cele mai bune asociații județene, etc. Un moment de sărbătoare pentru atletismul românesc.

Printre laureații anului 2019 s-a regăsit și ,, Cupa 25 Octombrie,,  ca fiind cea mai longevivă competiție de atletism din România, cu 49 de ediții consecutive la activ.

Cel mai mare vinovat pentru longevitatea acestei competiții careiene este profesorul IOAN MĂRNEANU secondat îndeaproape de către profesorul Florin Turcu, fostul său elev.

Prima ediție a competiției careiene de atletism a avut loc în anul 1970 și a fost inițiată de profesorul Știer Alexandru care a colaborat cu prof. Buzaș Alexandru. Premierea câștigătorilor avea loc în anul 1970 în fața Monumentului Ostașului Român din Carei.

Din anul 1975 cel care s-a ocupat de organizarea manifestării sportive a fost  prof.Ioan Mărneanu care ne povestește că era și concurent. Dacă până atunci concurenții erau mai mult de pe plan local, din 1975 competiția a devenit județeană ca mai apoi să fie regională și internațională.

Potrivit celor relatate de prof. Mărneanu, de-a lungul timpului a mai colaborat cu profesorii Jaroi Sarolta, Pătruț Eva și Pătruț Geroge, Suciu Vasile , Mehi Eva iar din 1995 cu profesorul Florin Turcu.

La ultima ediție, cea din 2019, au luat parte la Cupa 25 Octombrie de la Carei peste 30 de cluburi. Efortul e mare dar și rezultatele sunt pe măsura pasiunii și implicării celor doi profesori.

Vom aniversa în acest an cea de-a 50-a ediție a Cupei 25 Octombrie la atletism.

Daniela Ciută

comentarii

de Mariana la 25 ianuarie 2020 - 09:32

Felicitari atat antrenorilor cat si participantilor!Tot asa si in viitor!

de careian la 27 ianuarie 2020 - 12:49

HAI CAREIU!!!!!!CUPA 25 OCTOMBRIE DE LA CAREI E FRUNTEA LA CONCURSURILE DE ATLETISM!!!!

Lasati un comentariu